Cisztával is teherbe lehet esni?
A párommal szeretnénk babát,de eddig nem jött össze.
A dokim azt mondta,hogy nincs pcos szindrómám,csak olyan jellegű,de nem az.
Én nem értettem,hogy akkor most mivan...így is teherbe tudok esni vagy kell valamit szednem.
Aki teherbeesett így is,mennyi idő kellet hozzá?
Vagy szedtetek valamit vagy teák?
Vagy hogy csináltátok?
Milyen vizsgálatokat kért az orvosod?
A PCOS oka az inzulinrezisztencia. Amennyiben nem volt min. 3 pontos cukor ÉS inzulin terhelésed, akkor nem a megfelelő orvos diagnosztizált.
Részletek: www.pcos.hu
Amúgy igen, lehetséges a teherbeesés, de ha ez a problémád, akkor előbb érdemes kezelni, mert magas a vetélési arány.
Teázni ne teázz, amíg nem tudod, mi a bajod tulajdonképpen. Ha nem tudod mire iszod, nagyobb bajt is okozhatsz, mint hasznot.
Hogy csináltam? Addig váltogattam orvost, míg végül korrektül kivizsgáltak és magyarázatot kaptam _minden_ kérdésemre. Nem olyat, hogy "olyasmi" és hogy "van ilyen", hanem konkrét magyarázatot.
Ha jó orvost keresel: mensmentis.hu
Minden volt,ami csak lehetett,teljes kivizsgálás volt,de nincs inzulinrezisztenciám és nem vagy pcos,csak olyan jellegűm van.
Volt régen egy nagy cisztám,most kicsik.
Én már mindent végignéztem,minden pcos-es oldalt.
Köszönöm ezeket már ajánlották,már végig nézegettem mindent és ennyi.
Aviva tornát ajánlottak és clostybegyt.
En is ezzel kuzdok..Soha nem csinaltak terheleses cukor vizsgalatot..Csak siman a cukrot neztek verbol,ami mindig normalis volt eddig..Nekem is volt rengeteg vizsgalat..Regota tudom hogy PCOSem van sajnos..A sok kis cisztam elmult miutan szultem(6ev utan sikerult teljesen spontan-o az en kis csodam) elotte ket vetelesem is volt-amikrol tudok..Most 2 ev utan ujra elojottek a kis cisztak..:/ De viszont most sikerult produkalnom ket peteerest is es nem cikk cakkosak a gorbeim mint regen..Az orvos azt mondta h varnom kell 6 honapot mert van peteeresem..Igy nem kapok gyogyszert..Ha letelik ez az ido,ujra kezdik a vizsgalatokat...:( De van egy clostym itthon amit meg Magyarorszagrol kaptam,azt akarom majd szedni ha vegre megjon..De mar kesik..Es a tesztek negativak..:( (Skociabol irok..)
Az aviva torna nagyon jo otlet,en otthon csinaltam magamtol 2 honapig,aztan kb egy honapra abbahagytam,es akkor sikerult a kislanyom..Lehet hogy az is segitett..:)
Nagyon sajnalom utolso,hat en ezt senkinek nem kivanom,foleg ha babat is szeretne. :(
Uristen 6 ev??
Es akkor most van baba nalad?ugyertem,hogy mar sikerult neked?
Sajnos visszajonnek a cisztak,nem lehet a vegere jarni.
Hat igen nekem a clostybegyt ajanlottak,avivat is itthon csinaltam,mert nem sok idom volt a melom miatt,ezert jott meg rendesen,most "normalis"a menzeszem,de a honapban meg nem jott meg es most ez a mindjart megjon erzes van,de nem hiszem hogy sikerult a baba.
Neked volt tunet vagy valami terhesseg elso heteiben?
Skociabol..ohh es milyen ott,normalis orvosok vannak ott?
Nekem is azt mondtak,hogy varunk meg ennek a szedesevel.
Én se esek 6 éve teherbe. Nekem is volt már cisztám és szerintem most is az van mert tudom milyen tünetekkel jár és ismerem már annyira magam, és mert a tesztek is negativak voltak és kimaradt a mensim is, most várnám a következőt...
Most nem voltam dokinál, minek menjek ha negativak a tesztek. Én csak akkor mennék ha pozitiv lett volna. Ha nincs baba akkor meg nem érdekel az egész. :( Teát se iszok most, elegem van.
Ha valamikor összejönne végre a baba nekem is azt nagyon megköszönném a jó istennek...ennyire nem lehet igazságtalan az élet!
Nagyon sajnalom utolso,hat en ezt senkinek nem kivanom,foleg ha babat is szeretne. :(
Uristen 6 ev??
Es akkor most van baba nalad?ugyertem,hogy mar sikerult neked?
Sajnos visszajonnek a cisztak,nem lehet a vegere jarni.
Hat igen nekem a clostybegyt ajanlottak,avivat is itthon csinaltam,mert nem sok idom volt a melom miatt,ezert jott meg rendesen,most "normalis"a menzeszem,de a honapban meg nem jott meg es most ez a mindjart megjon erzes van,de nem hiszem hogy sikerult a baba.
Neked volt tunet vagy valami terhesseg elso heteiben?
Skociabol..ohh es milyen ott,normalis orvosok vannak ott?
Nekem is azt mondtak,hogy varunk meg ennek a szedesevel.
Van,igen egy 2 eves kislanyom..:) O ad erot..
Az orvosok normalisak,kedvesek,de lassan es neha hozzanemertoen kezelnek..A legutobbi alkalomkor a meddosegi kozpontban ahol kivizsgaltak,ott egy masik orvost kaptam akit addig nem lattam meg..O kozolte hogy mivel beallt a szoptatas abbahagyasa utan a ciklusom normalisan ezert ez azt jelenti h 100% hogy van peteeresem....Nem tudtam vitaba szallni vele sajnos..Majdnem elbogtem magam a tehetetlensegemben..Nem volt neki eleg h megmutattam a hogorbemet amiben tisztan latszott hogy sehol nem ugrott meg addig a ho..Szoval vannak ilyenek is..Ingyen van,de lassu az egesz..Es nagyon faraszto..Ezert is szednem be a clostyt mert ha rajuk varok akkor 2 even belul se kapom meg a clomid-ot toluk(ugyanaz mint a closty)..
Ilyen volt a kislanyommal a gorbem: [link]
Emlekeim szerint nem igazan voltak a legelejen tuenet,csak hogy nem jott meg..Es azert csinaltam tesztet a 13.dpon mert felment a hom,es altalaban akkor mar csokkent(ha egyaltalan volt ovum...Sokszor volt 90 napos ciklusom abban az idoben..)..Es ott volt a kis masodik csik..Zokogtam es rohogtem egyszerre mint egy eszelos....:D Es amugy kb az 5.heten kezdodtek a tunetek..A hanyas es a kulonbozo furcsa szagok es a puffadas,a pisiles 5-10 percenkent..De vele vereztem is joparszor..:/ Az nagyon ijeszto volt,fekudtem rengeteget..Majdnem 20 kg plusz volt/van rajtam,de nem banom..:) Miota abbahagytam a szoptatast azota elkezdett szepen csokkeni..Ja es azt se magam vagy miatta hagytam abba..:( Az orvosok mondtak ameddig szopizik addig nem adhatnak clostyt..Es elobb le kell hogy alljunk a cicivel..Nagyon nehez volt,kb 3 honap mire sikerult..De mindig ujabb es ujabb vizsgalatokat csinaltak igy nem kaptam...
Nekem nincs semmilyen tuenetm most,es most kene megjonnie..De eddig nincs jele..A hom is stagnal,nem is csokken es nem is no..Van meg 1-2 napom,de ebben se vagyok biztos h most mikor volt..Ez a mostani: [link] Eddig azthittem elsejen volt ovum,de most elbizonytalanodtam,mert ami kb allando volt az az h 14 napos lutealisom van..Igy lehetseges hogy 4.en volt..(amugy nem konnyu merni egy 2 evessel aki mindig probalja kihuzzni a szambol es elpakolni-mert tudja h utana kelek ki az agybol es surgetne..:D -kuzdelem reggelente..Ezert probalom ugy mar h mielott nagyon ebredezne akkor merni..:D
7/9
Nagyon sajnalom...sok mindenen mehettel te is keresztul.
Igen nekem is vannak/voltak ilyen korszakaim amikor feladtam az egeszet,mikorra kene megjonnie?
Sajnos nekunk lanyok nem lesz egyszeru teherbeesni.
Igen ez most nalam is igy van,nekem se jott meg meg,igy gondoltam hat ha,de sajnos negativ.. :(
Igy jovoheten vagy utana valo heten megyek orvoshoz,nogyogyaszhoz,uhra.es endokrinologushoz.
De ha ezek utan se esek teherbe en felafom,aterzem a helyzetedet...ez igazsagtalan,hogy aki szeretne annak nem sikerul,aki meg nem az meg elmegy elvetetni :((
5-os
Nagyon gratulalok a kislanyodhoz,hat igen van aki adjon remenyt :)
Hat itt is boven van ilyen.
Oh fenebe,hat akkor nem tudom mirol beszelt az az orvos,ha a gorbe az igazat mutatja. :/
Nalunk is annyira de annyira lassu az egesz,mintha nem akarnak vagy nem is tudom..az egesz lassu...semmire se megyek en se veluk.
Clomid?Az csak Skociaban van?
Na eleg szepen felugrott a hod akkor :)
Szepen lassan es utana meg is lett a kislanyod?
Oh,ertem akkor nagy volt a boldogsag,hat igen ezt egyszeruen akkor meg nem fogod fel,hogy tenyleg sikerult..barcsak sikerulne nekem is :(
5.heten mar ilyeneket?
Es terhesen volt meg cisztad?Ha igen az nem fajt vagy valami?
Hogy vereztel,mint "megjon" vagy csak elkezdtel verezni?
Ertem,de meg most se kaptal vagy mar elkezdthetted?
Hat ez a ho csak megy most le,nem tudom milehet akkor,es azert egyutt voltal a ferjeddel/elettarsaddal??
Hat sajnos nekem nem allt be a menzeszem a sok gyogyszer meg ez-meg az szedese miatt,igy nem tudom mikor fog megjonni a honapban,de mindig megvan,most elkezdett gorcsolni a hasam,hanyingerem van,folyton pisilnem kell..de sajnos negativ volt minegyik teszt,most nem teszteltem,varok inkabb az orvosig,en nem bizom benne,de olyan furcsa...
Hat igen ugy nehez lehet merni,nem eppen konnyu :D
Hat ugyes leszel es megoldod akkor amikor meg alszik vagy meg ebredezik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!