Lehetek terhes? Többi lent.
Sziasztok!
Ma 3 hete történt meg az aktus. Rá egy órára meg is jött, megjött rendesen, tehát nem volt kevesebb, szokásos 6 nap.
A probléma viszont annyi, hogy nagyon fáradékony vagyok mostanában, nem szoktam ennyire. Kb. 1-2 napja fájnak a melleim, viszketnek, nagyobbnak is érzem. Az alhasam, hátul a derekam is gyakran fáj, viszont gyanakodom felfázásra is ennél. A mellem nekem nem szokott fájni egyáltalán.
Kedden teszteltem, akkor negatív lett.
Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok?Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat.
nekem nincs tapasztalatom, de mégegy tesztet csinálhatsz :)
27f
nem igazán
meg is jött
teszt is negatív
a melled meg nőhet is akár
# 6
Nem tudom, hogy képzelted ezt e petesejt "kivérzését", de a menstruáció során a terhességre felkészült, megvastagodott méhnyálkahártya válik le vérzés kíséretében.
Ha abban a ciklusban nem történt teherbeesés, akkor a petesejt már réges rég nincs sehol, mert kb. 24 óráig életképes és megtermékenyíthető, utána elpusztul és felszívódik.
Ha történik megtermékenyítés, akkor arra valamelyik a petevezetékben kerül sor, aztán onnan kezdve kb. még egy hétig vándorol a megtermékenyített, osztódó petesejt a méh felé, ahol - ha arra alkalmasak a körülmények - megkezdődik a beágyazódás.
A kérdezőnek elég kis esélye van arra, hogy terhes legyen, de nem teljesen kizárt.
Akkor lehetséges, ha a szabályos ciklusán kívül történt egy spontán peteérése (ami BÁRMIKOR előfordulhat, még a menstruáció alatt is, és többek között egy erőteljes orgazmus is képes kiváltani). A hímivarsejtek akár 3-4 napig is életben maradhatnak a petevezetékben, számukra ideális körülmények között, így az aktus után ennyivel még történhet megtermékenyítés, ha akkor ovulál a nő.
Ha figyelembe vesszük, hogy onnan még kb. egy hetet "utazik" a megtermékenyített petesejt a méhig, akkor belátható, hogy mire odaért, addigra már kezd újra felépülni, megvastagodni a méhnyálkahártya a menstruáció után, szóval nem kizárt, hogy sikeres legyen a beágyazódás.
6-os, kellően tájékozatlan vagy! Olvass és tanulj a 7-es válaszából, mert amit leírt az teljesen korrekt és 100 %-osan így működik.
7-es köszi, hogy megspóroltad nekem a válaszadást! Nem mintha kötelező lenne hozzászólni, de én sem tudom megállni, ha valami bődületes butaságot olvasok válaszként, hogy ne tegyem :D
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Még egy utolsó kérdésem lenne: szerintetek, ha ma csinálok tesztet még, mennyire megbízható?
Mert ugye elvileg a menstruáció elmaradása napján kell vagy előtte 4 nappal. Na én már menstruáltam. Ilyenkor mi a helyzet?
Jaa és amúgy nálam a szex hozta elő a menstruációt, alapból 3 nappal későbbre vártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!