Fontos teherbeesés előtt a fogorvos?
Mindenképpen hozasd helyre a fogaidat még teherbeesés előtt! Egyébként a várandós kiskönyvbe is be kell pecsételtetni a fogorvosi szűrés eredményét, ha most nem mész el, akkor terhesen kötelező lesz. Ráadásul sok anyukának terhesség alatt még tovább romlanak a fogai. Ha nem akarsz fájdalomcsillapítókkal ártani a babádnak, akkor mindenképp csináltasd meg. Nekem egy ismerősöm járt úgy, hogy a 6. hónapban már úgy begyulladt az ínye és olyan fájdalmai voltak, hogy szülésig kapkodta orvosi utasításra a fájdalomcsillapítókat, arról nem beszélve, hogy szülés után pedig jön a szoptatás időszaka, ami jó esetben 1 évig is eltart, az anyatejbe is minden gyógyszer átmegy, szóval akkor is kerülni kell ezeket. 1 év hónap alatt pedig iszonyat sokat romolhatnak a fogaid, ha már eleve nem jártál szűrésre.
Ne félj a fogorvostól, mert ma már nagyon ügyesek, próbálj meg fiatalhoz menni, sokkal naprakészebbek és kíméletesebbek, mint az öregek. Ha tömni kell, vagy bármit is csinálni, kapsz egy fájdalomcsillapító szurit (az egyáltalán nem fáj egyébként, egy szúnyogcsípés kellemetlenebb), utána órákig semmit nem érzel. A magad és a babád érdekében menj el, és utána is évente egy kontrollra. Nekem a fogorvosom el van szörnyedve, hogy sok anyukának milyen borzalmas állapotban vannak a fogai, ami nem csak, hogy csúnya, öregít, de még a lehelleted is bűzös, ha rosszak a fogaid. A fogkőtől is tud nagyon büdös lenni egy száj, amit évente illik leszedetni. Úgyhogy hajrá!
Te érdeked. Terhesség alatt tényleg gyorsabban romlanak a fogak, gyorsan tönkretehet egy-két éjszakát a fogfájás. Ez attól is függ mikor voltál utoljára, ha pl valaki 3 hónappal a terhesség előtt volt szűrésen, akkor nagyon ráér. Ha más valaki pedig pl 5 éve nem járt rendelő közelében, akkor jobban jár ha magától megy el, nem akkor, amikor már muszáj. Nem csak terhesekre értem ezt most, de ilyenkor meg főleg tud gondot okozni.
Egyébként kezeletlen fog okozhat vetélést/koraszülést, ha ez nem így lenne, nem hangoztatnák ennyire a fogorvosi szűrővizsgálatokat.
Én nem voltam egyik terhességemmel sem, igazából 10 éve voltam utoljára, akkor tömték egy fogamat és egyet kihúztak. Azóta nem volt panaszom, az nélkül meg nem járkálok én sem hozzájuk.
Szóval nekem egy rossz fogam nem lett +ban a terhességek alatt, semmi változást nem tapasztaltam és most sem tapasztalok, mondjuk sok magnéziumot kellett szednem nagyon és ahhoz meg hozzá tartozik a kalcium és d vitamin pótlás is. Szerintem ezek azért védik a fogakat.
A fogorvos nem is a rossz fogak miatt javasolt terhesség alatt, hanem mert vannak olyan pl. ínygyulladást is okozó baktériumok, amik koraszülést csinálhatnak.
Nem tesz jót terhesen a rossz fog akár fáj akár nem.
Még terhes voltam 1 fogammal sem volt gond, nem szuvasodott semmi, majd jött a szoptatós időszak... nah hadd ne mondjam mennyit jártam fogorvoshoz,és most rendben vannak, de még majd vissza kell mennem, ha a lányom leszokik a szopiról, mert teljesen hazavágódott az ínyem.
Jobb ha elmész. Én is el akartam menni, mielőtt összejött volna a baba, aztàn addig húztam, amìg végül most mehetek majd a 12. hét utàn. Szerencsére csak apróbb munkàk vannak, 1-2 pici tömés meg fogkő eltàvolìtàs.Ha ennél nehezebb eset vagy, mindenképp menj. Húzàst, gyökérkezelést ne halogass terhesség idejére, keress egy jó fogorvost. Létezik :)
Üdv: egy màsik beszari :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!