A legtermékenyebb napon ha óvszer nélkül csináltuk és nem élvezett el belém (kivette és kézzel csináltam tovább így élvezett el), mennyi az esélye hogy terhes legyek?
# 8: Ha egy egészséges (termékeny) férfi és nő a legideálisabb időpontban van együtt, akkor is kb. 20% esélye van annak, hogy létrejön a terhesség (megtörténik a megtermékenyítés, beágyazódás, meg is tapad rendesen, stb.). Ez statisztikákra épül, nem a "nekem elsőre sikerült" egyéni tapasztalatokon. Szóval ez a vagy igen, vagy nem dolog statisztikailag értelmezhetetlen, mert ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy vagy a fejemre esik holnap egy meteorit, vagy nem... az elvi esélye megvan... csak épp elenyésző.
Kérdező: ovulációkor eleve megváltozik a hüvelyváladék mennyisége és minősége. Az a dolga, hogy megváltozzon. Valószínűleg eddig is így volt, csak épp nem figyelted. A terhesség tünetei legkorábban kb. egy héttel a megtermékenyülés után jelentkeznek, addig felesleges figyelni a tüneteket, mert egészen biztosan nem terhességet jeleznek. Utána se nagyon van jelentősége, mert nincs olyan specifikus tünet, ami egészen biztosan terhességet jelezne. Arról nem beszélve, hogy terhességről akkor lehet beszélni, ha a következő menstruációt is "túléli", ilyenkor ugyanis még a létrejött terhességek nagy része megszakad spontán, és egy normál menstruációval távozik. Akkor lehet terhességről beszélni egyáltalán, ha már késik a menzeszed.
De azt tényleg érdemes lenne eldönteni, hogy most akkor jöhet a baba, vagy sem... ha jöhet, akkor csináljátok rendesen, ha meg nem, akkor védekezzetek.
Mindenki nyugodjon le a p*csába! Itt van levezetve, hogy miért 50%. De nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ez nem reális adat. Viszont ha matekosan nézzük, akkor tényleg 50% jön ki. :D
Íme:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!