Méhnyakvizsgálat, ovuláció, terhesség?
Figyelt kérdés
Írom részletesebben mi a problémám, hátha valaki tud segíteni. 28 naposak a ciklusaim. A menstruációm elmúlása óta (kb 5. ciklusnap) próbálom vizsgálgatni a méhnyakam, hogy tudjam, mikor milyennek "kell" lennie. Elméletileg ebben az időszakban még kemény, egészen ovuig. Keménynek is hittem, egészen tegnapig. Ekkor voltam a 10. ciklusnapomon. Érezhetően egészen lent volt, könnyen elértem és kimondottan kemény volt. Teljesen más volt mint pár nappal korábban és nem értettem miért. Ma meg alig érem el és nem is annyira kemény. Tegnapi nap volt nagyon fehér, bő folyásom is. Ezt se tudtam hova rakni, vajon mitől lehet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a menstruációm 1. napján együtt voltunk a párommal. De kizártnak tartom, hogy akkor ovulációm lett volna. Vagy esetleg mégis?2015. jún. 22. 10:07
1/7 anonim válasza:
Az ovu előtt 3-4 nappal már elkezd ledreszkedni.A nap folyamán folyamatosan változik,ezért èrdemes mindig ugyanabban a napszakban vizsgálni.Amúgy egyénenként változik,hogy kinek mikor milyen,dzért több vikluson keresztül Figyelni kell.Mensi után álltalában fehér folyás,utánna ovu előtt tojásfehérje szerű,aztán fehér,majd vizes fig,elhető meg.De persze ez is egyénfüggő.
2/7 anonim válasza:
Bocs a hibákért,telón írok,és mindig félrenyomok.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Figyelgetni fogom, mert eddig nem foglalkoztam azzal, van-e egyáltalán peteérésem, és az pontosan mikor. De szeretném megtudni. Annyit tudok, ovuláció után újra visszakeményedik a méhnyak és még lejjebb "jön". Ez akkor is igaz, ha teherbeesés történt? Ugyanúgy visszakeményedik akkor is, mintha nem történt volna?
2015. jún. 22. 17:22
4/7 anonim válasza:
Igen akkor azt is visszakeményedik,csak akkor a várható mensi előtt nem nyillik ki.Viszont az ovu nézéséhez baba biztosabb módszer az ovuteszt,vagy a hőmérőzés.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Ma is néztem, mert kb. 2 nap múlva lenne naptár szerint ovum. Még mindig kemény, magasan van (ez eddig semmit nem változott), viszont ma tapasztaltam a "vizsgálat" során tojásfehérje nyákot. Nekem ez például új volt. De ezek szerint valóban pár nap múlva ovum lesz. Úgyhogy kíváncsian figyelgetem addig mi és hogyan változik. Hőmérőzésről annyit, hogy az nálam kilőve. Ovutesztelni meg nem szeretnék, mert előtte inkább szeretném kiismerni a jeleket.
2015. jún. 23. 21:50
6/7 A kérdező kommentje:
Tanácstalan vagyok, szóval aki tud, segítsen. Továbbra is változatlannak érzem. Kimondottan keménynek mondanám és zártnak. Pedig naptár szerint ma lenne ovum. Tegnap reggel a vizsgálat során volt csak tojásfehérje nyák, s előtte, se utána. Van valakinek tippje, vagy marad a teszt? Ugye azt ma már úgyse tudok, mert reggeli vizeletből kellene. Ezek szerint nem is volt ovum? Vagy ha "találkoztam" nyúlós tojásfehérje nyákkal (még ha csak egy alkalommal is), akkor valószínűleg volt?
2015. jún. 25. 10:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!