Így mennyi az esélye, hogy védett vagyok toxoplasma ellen?
Már voltam vérvételen, várom az eredményt, de közben elkezdtem parázni...
Születésem óta mindig volt kutyánk-macskánk, kertes házban, falun nőttem fel, kétpofára ettem a mosatlan epret meg egyéb gyümölcsöket (esetenként a homokot is homokozás közben), a macskáink falusi egerészek voltak, de rendszeresen bejártak a lakásba. Nem éltem üvegbura alatt, mezítlábas-fáramászós-összekoszolódós gyerekkorom volt.
Így emberi számítás szerint védettnek kell lennem, ugye?
Pont most kaptam meg a leletet.
Negatív. Fogékony vagyok rá. Francba.
Ilyenkor mi van?
Nincs semmi gond, ellenőriztesd többször a terhesség alatt (ha gond lenne antibiotikumos kezelést kapsz rá), legyél óvatos macskaalommal, kertészkedéssel, hússal, mosatlan zöldséggel-gyümölccsel. Egyébként a saját macskádtól kapod el legkevésbé valószínűen, mert hacsak nem kismacska, valószínű már átesett rajta, és csak friss fertőzéssel fertőz.
Még nem vagyok terhes szerencsére, csak tervezzük.
A cicám még nincs egy éves, utcáról szedtem össze, mint előtte már vagy tíz másik fostos kismacskát is... fel nem foghatom, hogy nem estem át még rajta. Majd a cicát is leteszteltetem.
Jó lenne most megkapni ezt a vacakot, hogy ne kelljen aggódnom. Mosatlan gyümölcs evésre fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!