Mit tehetek ilyen esetben? Ez normalis hogy 6. hetes babas vagyok, es nagyon aggodom mert mar ket babat elveszitettem.
Keress egy másik orvost! Főleg, hogy már volt 2 veszítésed veszélyeztetett terhesnek számítasz.
Kötelességük kiírni táppénzre.
Amikortól van szívhang, onnantól terhesgondozásba vehetnek, és a nőgyógyász kiírhat táppénzre, még könyörögni sem kell érte. Ez a szabály. keress másik nőgyógyászt!
ha a munkahelyed nem tud neked másik beosztást biztosítani, akkor is ki kell adnia a fizetésedet, munka nélkül. Benne van a munka törvénykönyvében. Mivel terhes vagy, ez megillet. Ha a munkaadód nem akarja megérteni, elég ha megemlíted neki amunkaügyi bíróságot, ami ilyen esetben 110%-ban neked adna igazat, a munkaadód meg fizethetné a bírságot, a perköltségt, plusz visszamenőleg a béredet.
Bár ennél tényleg sokkal könnyebb elmenni táppénzre, és akkor megúszod a feszültséget is a munkaadóddal.
[link] "A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló nő hozzájárulása szükséges. Ilyenkor a munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt fel kell menteni a munkavégzés alól, és erre az időre az állásidőre járó munkabért kell folyósítani neki."
Addig menjel dokikhoz, amig valamelyik ki nem ir! Amit leirtal, neki is mondd el! A munkadat es, hogy mar 2 baba elment(((.
Szoval hajra, mi drukkolunk neked!:)
Szia!
Az orvos nyugodtan kiírhat, engem a háziorvos is kiírt! Ne hagyd magad és pihenj sokat, mert veszélyeztetett terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!