Babatervezés alatt érdemes már beszerezni az Övterelőt,
vagy majd ha már a teszt is pozitív?
Fölösleges előre megvenni, sőt az első 3-4 hónapban használni sem fogod, mert nem lesz még pocakod amit védenie kell.
2015. ápr. 27. 12:10
én az utolsó 3 hónapban használtam, persze vannak lelkesek is mint látom. Előre marha felesleges! Mire a méhed eléri a köldökvonalat ahol az öv fut kb 12-16 hét. Nem ez a legfontosabb a babavárásnál ;). Vegyél inkább vitamint meg folsavat!
2015. ápr. 27. 12:13
3/15 A kérdező kommentje:
Azt már megvettem, sőt igazából a babának majd csak egy kiságy kell, mert minden van :) Volt már balesetünk sajnos nem a mi hibánkból így jobban félek, + 3 éve volt egy vetélésem 11hetesen akkor már sokkal nagyobb volt a pocakom mint általában szoktak, 6 hetesen már azt mondták, akkora mint másnak 12hetesen.
"1 hónap múlva abbahagyom a fogamzásgátlót és utána bármikor jöhet a babu"
Erről azért jobb lenne az orvosod véleményét megkérdezned.
Szoktak ajánlani legalább pár hónap várakozást más védekezés (leginkább óvszer) mellett, nem csak azért, hogy a bevitt szintetikus hormonok kiürüljenek a szervezetedből, hanem többek között azért is, mert a fogamzásgátlók hosszabb távú szedése elvékonyítja a méhnyálkarhártyát, kell idő annak, hogy a beágyazódáshoz optimális vastagságú méhnyálkahártya újra felépüljön a ciklus során, mert ellenkező esetben romlanak a megfogant magzat életkilátásai, nő a vetélés kockázata.
A biztonsági övterelőt meg bőven ráérsz akkor beszerezni, ha esedékes lesz a használata.
2015. ápr. 27. 12:21
Az lehet hogy 6 hetesen akkora volt a hasad mint másnak 12 hetesen, de az szimpla terhességi puffadás volt. 6 hetesen egy embrió kb. 1 cm. Az átlag 12 hetes terhességnél 5-6 cm-s a magzat és még mindig nem emelkedik ki a csípőcsont vonalából a méh tehát egy balesetnél övterelő nélkül sem lenne baja a magzatnak. De ha Te most akarod megvenni akkor úgyis meg fogod bárki bármit is ír.
2015. ápr. 27. 12:24
4es, az régen volt, én megkérdeztem több nőgyógyászt is. a mai gyógyszerekben annyira kicsi a hatóanyag, hogy semmi károsat nem okoz, sőt az abbahagyás utáni egy-két hónapban fogékonyabb a szervezet a fogantatásra.
Kérdező sok sikert, kívánom neked, hogy be ne jöjjön az előre beszerzős babona!
2015. ápr. 27. 12:24
Ez mondjuk baromság, utolsó. Csak azért szoktak products hónap szünetet javasolni, hogy a menstruáció rendszeres Legyen tabletta nélkül is.
2015. ápr. 27. 12:25
8/15 A kérdező kommentje:
Orvossal konzultáltam erről és mondta, hogy elkezdhetjük rögtön utána a próbálkozás, hisz azért is hagyom abba, mert már annyira gyenge, hogy peteérésre utaló jeleket is látott ultrahangon, de megbeszéltük hogy kiegészítő védekezés mellett ezt az utolsó levelet végigszedem még.
Products - pár hónap akart lenni és a 4.nek szolt
2015. ápr. 27. 12:26
10/15 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os örökölt dolgok, amit a hugom és egy barátnőm kisbabája használt. Az előző picurkámnál egyetlen egy kis fehr cipő volt beszerezve az is azért, mert úgy tudattam párommal, hogy állapotos vagyok :) Igazából nem is vásárolnék semmit előre, pont a vetélés miatt, csak miután éreztem, hogy milyen erővel fog az öv, mikor belénk jönnek hátulról ezután gondoltam, de akkor majd a pozitív teszt után veszem meg :)
Kapcsolódó kérdések: