Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kockázatosabb, ha egy nő...

Kockázatosabb, ha egy nő kb.35 évesen az első babát várja, mint aki ugyanennyi idősen a többedik terhességnél tart?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 25. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyenfüggö :)
2015. ápr. 25. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem.

De a 35 feletti életkor is csak kockázat LEHET, nem feltétlenül az. Sok 35-40 éves problémamentesen kihordja és megszüli a babát.

Én a 80-as évek elején születtem, akkor 40 éves anyától. A terhesgondozás annyira nem tartott sehol, hogy még a nememet sem tudták szülésig. Anyámat egy korábbi (húsz éves volt akkor) nőgyógyászati műtét miatt alapból veszélyeztetettnek sorolták be, de nem volt gond a terhességgel.

2015. ápr. 25. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ugyanolyan a kockázat. 35 még nem is annyira vészes, inkább utána... Van aki fiatalon is beteg gyereket szülhet, láttam olyat is, na most hol itt a logika?
2015. ápr. 25. 15:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Édesanyukám 38 évesen szült engem és minden rendben volt nála..csak 4kg-ot hizott velem.

Én mostanában érzem,hogy sok a korkülönbség közöttünk és sok mindent máshogy lát és máshogy gondol.. :(

2015. ápr. 25. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen. Más az elsőt és más a többediket későn vállalni. Czeizel szerint is aki 30 alatt vállalta az elsőt az később is szülhet. Régen is szültek a nők később csak akkor a többedik gyereket...hogy lenne mar ugyan az mint aki nem szült még soha.

Születéskor vagy még a terhesség alatt pontosan nem emlékszem őssejtek kerülnek at a babából az édesanyába.

2015. ápr. 25. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!