Ikerterhesség esélyét mivel növelhetem meg?
Az, hogy két testvérnek mennyire jó a kapcsolata gyerekkorban, és később, felnőttként, az nem azon múlik, hogy ikrek-e vagy sem.
Az ikerterhesség több szempontból fokozott kockázatot jelent, ami miatt lombik beavatkozásnál is igyekeznek elkerülni azzal, hogy már nem ültetnek vissza kettőnél több embriót.
Te lehet, hogy csak jó példákat láttál ikerbabák kapcsán, az én környezetemben meg van, akinek huszonévesen alig 7 hónapra születtek meg az ikrei egy kiló körüli súllyal, hetekig kétséges volt, hogy életben maradnak-e, aztán később több szemműtétre volt szükségük, és évek alatt érték utol a kortársaikat.
Van, aki a szülés előtt több, mint két hónapot töltött kórházban fekve, infúziókon, hogy megakadályozzák a koraszülést, vagy legalábbis kihúzza a 8. hónapig.
És vannak olyan ismerőseim (egy nagyon kedves házaspár), akik egy olyan lány ikerpárt fogadtak örökbe, akikről azért mondtak le a vér szerinti szüleik, mert a koraszüléssel összefüggő okból maradandó károsodást szenvedtek.
Szerencsére az ikerterhességek túlnyomó része komplikációmentesen lezajlik, de még ha lehetséges is volna valamivel növelnetek az ikerterhesség esélyét, akkor sem biztos, hogy bölcs dolog lenne bármi módon beavatkozni a természet rendjébe.
De ha foglalkoztat ez a kérdés, szerintem érdemes lenne egy szülész-nőgyógyász véleményét megkérdezned erről a témáról.
Folsav szedése bizonyítottan növeli az esélyt de csak 3%-ról 7-re.. szóval az sem sok.
Az egypetéjűeket nem valószínűsíti az öröklés, viszont a kétpetéjűeknél így, hogy anyai vonalon vannak, van esélyed arra, hogy egy hónapban több petéd is megérjen. A Clostylobegyt nevű gyógyszer serkenti a peteérést, és az ezt szedő nők között gyakoribbak a kétpetéjű ikrek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!