Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vérzés esemény utáni tabletta...

Vérzés esemény utáni tabletta után? Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
A párommal a ciklusom 10 napján voltam együtt második menet volt, az óvszer kiszakadt és belèm èlvezett. Rá 16 órára bevettem az eseményutáni tablettát( nem escepella), a nőgyógyász szerint a méhszájom el van kicsit fordulva. A tabletta beszedése után 6 napra a fehér folyásommal keveredett vér jött de csak kevès. Ez lehet a terhesség jele is?! Vagy a gyógyszer mellékhatása?
2015. márc. 20. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:

bár én soha nem használtam, de az egyik ismerősömtől mintha azt hallottam volna, hogy ez a normális utána

azért olvasd el a betegtájékoztatót, abban benne kell hogy legyen

2015. márc. 20. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Most komolyan, úgy szedted be a gyógyszert, hogy el sem olvastad a betegtájékoztatót????

Már bocsi, de ennyire nem lehetsz h..e???

Benne van a betegtájékoztatóban MINDEN:

Az Escapelle bevételét követően

Az Escapelle bevételét követően használjon óvszert vagy méhszájsapkát spermiciddel a következő menstruációs vérzésig, ha nemi közösülést tervez és nem szed fogamzásgátló tablettát. Erre azért van szükség, mert ha ismét védekezés nélküli aktus követi az Escapelle alkalmazását ugyanebben a ciklusban, arra az alkalomra már nem vonatkozik a tabletta védő hatása!

Miután bevette az Escapelle-t, ajánlatos körülbelül 3 hét múlva felkeresnie az orvosát, hogy biztos lehessen az Escapelle hatásában. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelő időben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól (szokatlanul gyenge vagy szokatlanul erős), forduljon mielőbb orvosához. Amennyiben a gyógyszer bevétele ellenére is terhes lett, fontos, hogy mielőbb orvosához forduljon.

Orvosa javasolhat Önnek hosszú távú fogamzásgátló módszereket, melyek hatékonyabbak a terhesség megelőzésében.

Amennyiben Ön folytatja a rendszeres hormonális fogamzásgátlást (mint amilyen a fogamzásgátló tabletta) és nem jelentkezik vérzés a tablettamentes időszakban, forduljon orvosához, hogy megbizonyosodhasson arról, nem terhes-e.

Az Escapelle bevételét követő első menstruáció

Az Escapelle bevételét követő első menstruáció rendszerint normális és a megszokott napon kezdődik, bár előfordulhat, hogy pár nappal később vagy korábban jelentkezik. Terhességi teszttel kell ellenőrizni, hogy tényleg fennáll-e a terhesség, ha "rendkívüli" vérzés jelentkezik, azaz a vártnál több mint 5 nappal később kezdődik a menstruáció, vagy ha feltételezi, hogy terhes lett.

Ha félsz, vegyél egy terhességi tesztet, de szerintem felesleges!

2015. márc. 20. 22:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Elolvastam a betegtájékoztatót de a létező összes tünetet leírja. És direkt odaírtam, hogy NEM Escapelle tabletta volt!
2015. márc. 20. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor bocsi!

Akkor menj vissza az orvosodhoz és kérdezd őt meg!

2015. márc. 20. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Lényegtelen,hogy nem Escapelle volt,ugyan az az összes eseményutáni maximum a hatáserösség más.Normális utána a vérzés,de szerintem is inkább csinálj egy tesztet az a tuti!
2015. márc. 20. 23:06

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!