Ezekkel az értékekkel van esély babára?
Már másfél éve nem védekezünk, baba nem jön. Orvos elküldött vérvételre, ezek az eredmények. Hozzá csak 3 hét múlva megyek, addig kíváncsi vagyok a véleményekre.
Tsh 2.84
T4 11.99
T3 5.14
Lh 3.84
Fsh 7.51
Prolaktin 452.5
Ösztradiol 124.7
Progeszteron 2.0
Tesztoszteron 1.7
Szabad tesztoszteron index 2.7%
Shbg 62.30
Szia!
ez a ciklus hányadik napján készült??ha jól gondolom a ciklus elején!
a tsh magas 1-2 körül kellene lennie !
szerintem a prolaktin is magas
de ez csak az én véleményem!
Kellene tudni még ehhez a ciklus 20-23. napja között készült értékeket is.
Ezek alapján lehet a gond a pajzsmirigy, de ezt nagyon másképp szokták értelmezni. A teherbeeséshez a tsh-nak elvileg 1-2 között kellene lennie, de van olyan orvos, aki 4,2 fölött ad rá csak gyógyszert. A T4-ed is határiértéken belül van, de 16-17 lenne az ideális. A prolaktin határéértéken belül van, az ösztradiol és a progeszteron jó, de ezeket kellene látni az ovuláció után is, hogy elég-e a progeszteron. A többi értékhez nem értek.
Van bármilyen egyéb tüneted, hogy gond lenne a hormonjaiddal? Pecsételő vérzésed a ciklus során van? Esetleg a menzesz így indul be? Hány naposak a ciklusaid? Szokott kimaradni? Hány napig tart a menzeszed? Eszel nagy mennyiségben kenyeret, tésztát, cukros dolgokat, krumplit? A cukrodat nézték? Mennyit mozogsz? Ultrahangon látnak érett petesejtet/elég vastag méhnyálkahártyát? Petevezetéked nincs elzáródva? Van peteérésed? Jókor vagytok együtt? (Ezek ilyen banális kérdések, de ez is lehet a gond). Párodat kivizsgálták?
Köszi a választ neked is.
21 és 44 nap között jön meg, általában 4 napig tart.
Peteérést cickafarkkal tudtam előidézni, legutóbb 3 cisztát találtak a bal petefészkemben.
Eléggé édes szájú vagyok, tudom erről le kéne mondani.
Jókor vagyunk együtt, párommal semmi baj. Mozogni mostanában kezdtem el napi fél órát.
Igen márcsak a ciszták miatt is jó lenne legalább más formában bevinned az édességet. Van sok alternatíva,és érdemes átállni rá, mégha nem is olyan olcsó. A több ciszta PCO-st jelezhet, ami miatt különösen fontos lenne a gyorsan felszívódó szénhidrátokat mellőznöd, amik a peteérést is hátráltathatják, illetve lassítják azt a cuccot, ami azért felelős, hogy a megfelelő hormon a megfelelő helyre jusson. Nekem legalábbis valahogy így magyarázta annó a nőgyógyászom.
Csokiptólásraez nagyon jó:
Sütipótlásra meg van már sok recept, érdemes pl. a paleo sütik között körülnézni.
Már az is sokat segíthet ha a zöldség-gyümölcs arányt nagyban megnöveled a többi ételhez képest. Illetve az aviva tornát is tudom még ajánlani.
A prolaktinnak mi a mertekegysege?mert nem mindegyik labor hasznalja ugyanazt.
Eleg magasnak gondolom en is.
A tsh belgyogyaszati szempontbol jo,nogyogyaszati szempontbol 2 alatt lenne jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!