Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Úgy néz ki, még sokáig, talán...

Úgy néz ki, még sokáig, talán évekig nem jön a baba. Mivel "kárpótolhatnám" magam?

Figyelt kérdés

Légyszi ne tippeket írjatok, meg hasonlók, csak a kérdésre írjatok! Köszi.

Amúgy én egy kiskutyára gondoltam, de van már macskánk, és nem tudom, kijönnének-e.

2010. febr. 14. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kölyökkutya hihetetlen mértékben képes alkalmazkodni. És sokszor volt alkalmam megfigyelni, hogy kutyák a házhoz tartozó macskát nem bántják. Tudnak különbséget tenni. A szüleim egyik kutyája még az óljába is beengedte a ház macskáit, az ételéből is ehettek. De jaj volt, ha idegen macska közeledett! Azt irgalmatlanul megugatta, megkergette, szét is tépte volna, ha elkapja.

Szóval a kutya jó ötlet, mint pótlék, akire kiöntheted a szeretetedet, és szerintem képes lesz a macskusszal is összeszokni. Minél kisebb korban kerül hozzád, annál inkább.

Csak vigyázz: nehogy félreneveld! A kutya nem macska, ami felnő magától is. Ha nem neveled helyesen, a fejedre nő, és pár év múlva a kisbabádat is veszélybe sodorhatja. Akkor aztán esetleg döntened kell, hogy vagy a gyerek, vagy a kutya... és a kutya fogja megszívni. (Nyilván nem a gyereket adod az árvaházba, nem így értettem természetesen.)

Olvasd el ezt a könyvet: ***** Innen ingyenesen letöltheted.

Jó kutyázást, és mielőbbi babásodást kívánok!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. febr. 14. 22:10
 2/7 A kérdező kommentje:

Lakásban lakunk, kert nélkül... Kcsit attól félek, hogy a macska borulna ki a kutyától, elég félős fajta.

Köszi a linket, letöltöm!!!

2010. febr. 14. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kutyás vagyok de imádom a macskákat is. Tapasztalatom szerint ha egyszerűen csak ott élnek egymás mellett és te teszed a dolgod mindkettővel de nem akarod őket összeszoktatni akkor előbb utóbb megszokják egymást. Természetesen ha a kutya kergetni akarja akkor rá kell szólni, szintúgy ha a macska piszkálná. Én mindegyik kutyámmal ezt csináltam és mindegyik macskával még olyan is volt hogy együtt aludtak. Idegen macskákat megkergetnek, de őket sem bántják. Most van egy macskám. Igazi kis vadállat volt, de én nem vettem róla tudomást. Ha a kutyával foglalkoztam, akkor nem érdekelt hogy a macska fél, nyugodtan elmehetett. Aztán elkezte érdekelni a kutya csóváló farka, és azóta még játszani is szokott vele és simán helyreteszi mindhárom kutyát de az idegen kutyáktól fél ami jó is mert így óvatos.

De egyet kérlek jegyezz meg! Akármilyen kutyát veszel, nagy, apró... Ő KUTYA lesz! Nem kisbaba! Nem gyerek. Nem ember. Úgy kell kezelni mint egy kutyát, mert neki az a jó. Ha emberként kezeled, elkényezteted akkor szenvedni fog, veszélyeztetheti magát és mágokat, ideges lesz, agresszív. A kutya arra van beprogramozva hogy te legyél a főnöke de ha nem teszed meg akkor neki kell átvenni. Nála nincs egyenlőség, de ez nem kínzás! Csak ezt jegyezd meg, nagyon sok kutya szenved emiatt. Ettől függetlenül az időt csodásan kitölti.

Még egy tanács ha lehet. Szerintem pásztorkutyát vegyél (mudi, puli, pumi, border collie, shelti stb), nekem mudijaim vannak és imádnak minden állatot puszilgatni. Nem makcsok mint pl a terrier fajták, könnyen elfogadnak főnöknek, megvédelmeznek, szívósak és sok dolgot lehet velük csinálni.

2010. febr. 14. 23:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és mégvalami. Vagy menhelyről hozz kutyát vagy tenyésztőtől! Azért mondom mert a tenyésztőtől való kutya sokba kerül! De vannak ilyen emberek akik fajtatiszta kutyát ajánlanak olcsón, annak ne higyj! Mert később kiderül hogy nem is olyan fajta vagy hogy egy csomó betegsége van. Ők a szaporítók. Tehát tapasztalatom szerint vagy menhelyi kutya kell ha nem tudsz fizetni vagy segíteni akarsz vagy tenyésztett. Ezek az én tapasztalataim.
2010. febr. 14. 23:52
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Mi is két évet vártunk a babára. Nekem az jött be, hogy munkahelyet váltottam, nem volt olyan stresszes, imádtam, pörögtem, és nem is gondoltam arra, hogy vajon ebben a hónapban sikerült e. Pont plusz melót vállaltam, élveztem az életem, mikor hirtelen terhes lettem. Még csak nem is a nemvárt napján teszteltem (el is felejtettem, hogy meg kéne jönnie), rá 1,5 hétre jutott eszembe. Sok szerencsét és kitartást.
2010. febr. 15. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Nem minden esetben jó ötlet a kutya !

Ugyanis egy kutya 12-16 évig él kb , és bizony ha egyszer magadhoz vetted , nem teheted ki mert jön a baba !

Tehát 10+? évet számolj arra hogy a kutyád gondozni fogod, naponta többször levinni ,foglalkozni vele stb... !

Ez a baba születése után is meg kell tenni!

Ha ezt vállalod akkor hajrá hidd el boldog leszel :)

2010. febr. 15. 12:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek egy csomó embert aki versenyző szinten kutyázik és gyereke van és egyiknek sem kellett kidobni a kutyáját mindegyik meg tudta oldani, úgyhogy aki akarja az képes rá.
2010. febr. 15. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!