Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akiknek valamilyen okból még...

Akiknek valamilyen okból még várni kell a babavállalással, hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Én jövőre diplomázom, a páromnak stabil munkahelye van, jó keresettel. Kocsi van, hitel nincs, viszont saját ház sincs. Úgy gondoltuk, hogy megvárjuk míg lediplomázok, mert a fősuli, a munka, a háztartás és a baba nagyon sok lenne együtt. Ez 2016 nyáron lesz. Utána még 1 évet dolgozni kellene, hogy legyen egy kis félretett pénzünk a házra. Tehát legjobb esetben is 2017-ben vagy 2018-ban jöhet a baba :( Nagyon el vagyok keseredve. Nagyon szeretnénk már mindketten. A párom ezt nem nagyon mondta, ő nagyon reálisan gondolkodik, de látom rajta. Pár hete úgy döntöttünk, hogy most nyár elején nekiállunk "próbálkozni", de aztán megint arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb lenne a stabil anyagi helyzet, tehát nekem a diploma és egy kis munka :/

Ti hogy bírjátok, hogy még ilyen sokat kell várni?

2015. febr. 10. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:

amíg egyik hónapba így gondoljátok, a másikba úgy, addig még várjatok mert nem álltok készen rá! Nem anyagilag, hanem lelkileg!

mi úgy voltunk vele, esküvő után próbálkozunk, aztán kitoltuk még 2 hónappal, hogy nászúton még védekezzünk, ha már előre kiváltottuk a drága fogamzásgátlót, mert azt hittük ahogy abbahagyom, egyből összejön a baba.

Most már fél éve csak várjuk...Ha tudjuk hogy ez nem így megy, már esküvő előtt abbahagyom :D

2015. febr. 10. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk már teljesült az álmunk. Legelsőnek 2011-ben kezdtünk el ezen gondolkozni. De akkor végeztünk éppen az egyetemen, én tavasszal, a párom ősszel és nekem csak diákmunkáim voltak addig. 2011 októberében, több hónap reménytelen próbálkozás után állást kaptam egy multinál. Nagyon örültem neki, de ugye ott volt a vágy már nálam a gyerek után. Minden éjjel megjelent egy kis arcocska álmomban, akiről tudtam, hogy a fiam lesz. Igen! A fiam, mert éreztem, hogy Ő fiú! Aztán szépen lassan telt az idő, a munkahelyemen már kezdtek nem kezdőként nézni rám. 2013 elején pedig úgy gondoltuk, hogy idén belevágunk a babaprojektbe. Májusig terveztem szedni a gyógyszert. Május elején amikor elmúlt a megvonásos, elmentem dokihoz egy gyors kivizsgálásra. Azt mondta, nem kell várni, azonnal belekezdhetünk a párommal. Nem is késlekedtünk, hiszen erre vártunk rég óta. Kiszámoltam, kb. mikor lehet az ovum, elmentünk azon a héten egy előnyaralásra és a legcsodásabb dolog esett meg velünk: megfogant a kisbabánk rögtön elsőre! Júniusban már pozitívat is teszteltem és 2014 januárjában, 3 héttel a kiírt időpont előtt megszületett a kisfiunk. Már elmúlt egy éves és a szemünk fénye Ő. Viszont már 2-3 hónapja úgy gondoltuk, jöhetne a kistesó. Ismét érzem, hogy valaki még várakozik arra, hogy az anyukája lehessek. Ő is fiú. Nagyon szeretném, de sajnos van egy nőgyógyászati problémám, amit ki kell kezeltetni és sajnos még az előző terhességi súlyfelesleg sem ment le, sőt elég sokat felszedtem, így nem merem vállalni még a terhességet. Várnunk kell, de remélem, hogy az ősszel, vagy jövőre ismét kismama lehetek, mert vágyok rá. Kitartást nektek!
2015. febr. 10. 19:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekünk az anyagiak miatt kell várnunk még egy fél évet a próbálkozással, de én már beleőrülök, annyira szeretnék kisbabát :(
2015. febr. 10. 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Elvetéltem,és anyagi problémák miatt kell várnunk legalább nyárig sajnos :(
2015. febr. 10. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Nehezen bírjuk, ő kapott munkát de még diplomálnia kell, nekem is diplomálnom kell. De néha próbálkozunk, és ha úgy jön ki a dolog, legyen. :) Pl. most is már 7 napja késik!
2015. febr. 10. 21:30
 6/6 anonim válasza:
Átérzem a helyzeteteket, mi 1 éve diplomáztunk szinte egyszerre. Párom gyorsan kapott mérnöki állást,nagyon jól keres. Én sajnos csak egy eladói munkát kaptam,de nem panaszkodom. Saját lakásunk kocsink nincs, albiban élünk egyenlőre gyűjtögetünk egy lakásra és csak azután akarunk egy csöppséget. Sajnos ez még 2 évig is eltarthat :( Kitartás és spórolás!
2015. febr. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!