Volt aki rágörcsölt a babára, és mégis sikerült teherbe esnie? Többi lent
Én is rágörcsöltem. (bár terhesvitamint nem szedtem soha, de minden mást én is mértem, néztem, számoltam és vitaminokat is pótoltam külön külön)
Az első gyereknél egy év után görcsöltem rá, pár hónap múlva sikerült, másodikkal szülés után fél évvel kezdtem rágörcsölni és 2. peteérés már sikeres lett. Én biztos vagyok benne, hogy ha nem görcsölök rá, egy gyerekünk sem lenne mai napig, mert akkor nem leszek tisztában sem azzal, hogy mik a problémáim pl.
Nálam kicsapja a biztosítékot az a szöveg, hogy "ha rágörcsölsz, nem leszel terhes". Mi a helyzet pl. a lombikosokkal? Soha semmilyen tanulmány nem támasztotta alá ezt az állítást.
Ha 1 éve nem jön a babátok, pont hogy van okod használni az ovu tesztet (van egyáltalán ovud? Mikor a ciklusban?), a vitamin meg amúgy sem árt. Ha esetleg pár hónap múlva be kell jelentkezned endokrinológushoz, ott az lesz az első, hogy 3 hónapig vezess görbét.
Nincs még babánk, nem próbálkozunk élesben, de ha nem állok neki hőmérőzni, meg ovutesztelni, nem derül ki, hogy nincs rendben a ciklusom. De mivel figyeltem, kiderült, hogy nem oké, és azóta rendbe lehetett tenni. Nem dobok ki hónapokat az ablakon.
A barátnőd meg könnyen dumál, nem ő próbálkozik 1 éve. A helyedben fognám magam, és irány legalább egy hormonsort kérni a 3. és 21. napon. Aztán pont letojnám, hogy ki szerint rágörcsölés ez, és ki szerint nem.
5-osnek igaza van.
Egy eve nem jon ossze, ideje kideriteni, miert. A helyedben a nodoki mellett endokrinologushoz is elmennek. Hogorbe, ovuteszt, ezek jo otletek.
Nezd, en eleve igy kezdtem. Mondjuk 35 vagyok, en nem akartam fel evet, evet varni. Par honap alatt osszejott, de nekem koztes verzes mutatta, hogy valami kis bibi van. Hormontanacsado gyorsan rendbetett es mar uton is van a baba.
Akarki akarmit mond, ez a ti eletetetk. Babat akartok? Akkor tegyetek erte, irany az orvos! :)
Ugyan minek stresszelni jobban nekünk 2,5 èv volt semmit nem hasznàltam ès igen is akkor jött össze a baba mikor lemondtam a dologról, elengedtem a görcsöt!!
Hükyesèg a hõmèrőzès az ovu teszt ès egyebek, elveszi az együttlètek örömèt gyàrtàsà vàlik az egèsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!