Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség legelején erős...

Terhesség legelején erős antibiotikum?

Figyelt kérdés
most derült ki hogy hét hetes terhes vagyok.a kiszámolt teherbeesés időpontja szerint,pont akkor húzták ki a bölcsesség fogamat amire később erős antibiotikumot kellett szednem mert csonthártyagyulladásom lett.lehet valami baja a babának?volt esetleg valaki hasonló helyzetben aki azóta megszült?

2015. jan. 31. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy a babának ettől baja lesz, de azért az orvosodat kérdezd meg.

Nálam csak annyi volt, hogy tüdőgyulladásra kaptam antibiotikumot, de mondtam az orvosomnak, hogy 1-2 napon belül kiderült, hogy terhes vagyok-e, mondta, hogy akkor várjam ki azt az egy-két napot, és ha megjön, akkor kezdjem el szedni, ha nem jön meg, akkor teszteljek, és ha pozitív, akkor menjek vissza hozzá, hogy megbeszéljük, milyen gyógyszert kaphatok. Szóval valószínű, hogy terhesen nem szedhettem volna azt, amit eredetileg felírt, hanem másikat kaptam volna. De nálad tényleg a legelején volt a gyógyszerszedés, nálam viszont - ha terhes lettem volna - már egy legalább 4-5 hetes terhességről lett volna szó.

2015. jan. 31. 22:44
 2/5 anonim ***** válasza:
nézd meg Czeizel Endre videóját, Youtube-n, beszél erről, azt hiszem nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek, mert igaz ugyan hogy akár a legsúlyosabb következmények is lehetnek, de ez az esetek 1-2 %-ában. DE lehet totál rosszul emlékszem, de keresd meg, nézd meg.
2015. jan. 31. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ételmérgezésre szedtem antibiotikumot - pont mire elfogyott, derült ki, hogy terhes vagyok. Egészséges lett a babám. A nőgyógyászom kérdeztem erről anno, azt mondta, amíg nem maradt ki a menzesz, biztos nem árthat semmilyen gyógyszer. Egyébként meg terhesen is szoktak adni antibiotikumot szükség esetén (pl. streptococcusra gyakran), de hogy amit te szedtél okozhat-e bármit, annak a neve/hatóanyaga alapján tudsz gondolom utánajárni.
2015. febr. 1. 06:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Milyen antibiotikumot szedtél?
2015. febr. 1. 08:48
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat!

aktil duo 875 mg amit szedtem meg rengeteg fájdalom csillapítót!hát én nem is gondoltam hogy terhes lehetek mert 6 éve szültem a kislányom és azt mondták hogy soha többé nem leszek terhes,és a 6 év alatt nem is lettem egyszer sem,erre jön ez a kis csoda akit nagyon vártunk és nem számítottunk rá,tehát mivel ilyen nehezen lett valószínüleg még jobban parázok miatta!egyébként penicilin hatóanyagú volt a gyógyszer,utána néztem és elvileg az nem káros a babára meg hát ki tudja hogy mennyire pontos a doki által számolt dátum is?holnap megyek a védőnénihez,majd jól kikérdezem,de nagyon köszönöm a válaszaitokat!

2015. febr. 1. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!