Fogamzásgátló tabletta mellett lenne jelentősége a hőgörbe vezetésének?
azt értem ha valaki 1-2 év próbálkozás után elkezd hőmérőzni, na de próbálkozás előtt 1-2 évvel elkezdeni???
erre már szavakat se találok. nem értem, mi értelme lenne?
Leírom a hőgörbézés alapját, és ebből rá fogsz jönni a válaszra:
Normális ciklus során a hő a ciklus első felében alacsonyabb. Ovuláció után a petesejt helyén kialakult sárgatest progeszteront termel, ami a hőközpontra hatva megemeli a hőmérsékletet.
Értelemszerűen ha nincsen ovuláció (mert hogy tabletta mellett nincs), akkor progeszteron sem fog termelődni.
Két dologra lehet jó:
1. Engem őszintén érdekelne, hogy hogy néz ki egy görbe tabletta szedés alatt:D Kíváncsi lennék, hogy a follikuláris szakaszra jellemző alaphő lenne végig a ciklusban, vagy cikkcakkos lenne, vagy folyamatosan magas a tabiban lévő progeszterontól.
2. Megszokod, hogy minden reggel a hőmérővel kezdesz, napi rutinná válik.
Ha elkezded, akkor örülnék, ha a görbét megmutatnád, hogy kielégüljön a kíváncsiságom:D
Következtetést akkor se fogsz tudni belőle levonni. Megállapíthatod, hogy "jé, tabi mellett egyenes a görbe", vagy "jé, tabi mellett magasabb az alaphő", vagy "jé, tabi mellett cikkkcakkos a görbe":D
De majd tényleg linkeld be kérlek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!