Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vajon mitől lehet, hogy...

Vajon mitől lehet, hogy ENNYIRE változik a ciklusom hossza?

Figyelt kérdés

Mielőtt nagyobb figyelmet fordítottam volna rá, vagyis mielőtt babát szerettünk volna, mindig 31-32 napos volt, utána elkezdett hosszabbodni, az előző havi pl. 35 naposra sikeredett, vagyis az ovu a 21. napon volt. Így arra gondoltam, hogy bőven elég a 16.nap után elkezdeni az ovutesztelést. Ebben a hónapban valami miatt mégiscsak előbb elkezdtem a tesztelést, mintha megéreztem volna, hogy szivat a testem, és láss csodát, a 14. napon, azaz tegnap pozitív is lett az ovuteszt. Valószínű azért is éltem a gyanúperrel, mert egyszer már kibabrált velem így a szervezetem ezek között a hosszú ciklusok között kb 3 hónapja a 26. napra jött meg...

Mi a csodától van ez? A hőgörbém viszonylag szabályosnak tűnik, a luteális fázisom 14 nap, az ovu után felmegy a hőm, csak két baj van: sehol a gyerek, és összevisszáskodik a ciklus. De miért?? Ti mikor kezdenétek el akkor az ovutesztelést a helyemben?

2010. febr. 6. 20:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Én a helyedbe előszőr beállítanám, mert így nagyon nehéz lehet jitalálni. Nekem a cickafark csepp segített. K
2010. febr. 6. 20:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem átlag 28 napos ciklusok mellett szabadon változott 26 és 35 nap között. Aztán amikor elkezdtünk próbálkozni a babával, akkor meg beállt óraműpontosságú 28 napra, 16. napi ovulációval. Ki érti ezt...

Mindenesetre ez a "rendszertelenség" még nem kóros mértékű. Mindkét szélsőséges érték a normálison belül van. Az igazi rendszertelenség, amit be kell állítani, valahol 25 nap alatt és 35-40 nap fölött kezdődik.

Végül az utolsó kérdésedre válaszolva: beszereznék a vateráról egy jó csomó olcsó ovutesztet, és a luteális fázisom, valamint az eddigi legrövidebb ciklushosszom alapján tesztelnék az első lehetséges nap előtt egy nappal. Ez neked a 11. nap, ha jól számolom.

2010. febr. 6. 21:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Kedvesek vagytok! Köszönöm!
2010. febr. 6. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!