Miért mondja az orvosom, hogy nekem a késői peteérés nem számít, hogy az nem jó?
Ultrahangot nem csinált a 24-30.nap kozott,hogy lássa mekkora tuszoid vannak?
Clostyllal akarja előrébb hozni nyilvan a peteeresedet,ezert adta.
Valószínűleg rövid a lutealis szakaszod a késői pé.miatt ès azt feltételezi,hogy nincs eleg idő a beagyazodashoz.
Értem.Én a helyedben így nem venném be a clostylt.Ultrahangos követés nèlkül értelmetlen,és veszélyes is lehet pl.túl stimulacio miatt!
Én is szedtem többször,de sosem e nelkul.Raadasul az uh latszodott mikor vagyok pont ovilacio korul,es igy pontosan tudtuk mikor legyünk egyutt.Sikerult is a baba.
En a helyedben inkabb baratcserje Kapszulat szednék illetve mehpempot.Ezek termeszetes dolgok es szoktak segíteni!
Én is külföldön élek, és ilyetén megértem, hogy valamivel kiszolgáltatottabbnak érzed magad, mintha otthon kérnél orvosi segítséget.
Ha nem bízol a dokidban és van rá lehetőséged, keress másikat. Tán magyar dokit is találsz a környéken. Szerintem csak összezavar, a neten olvasgatott rengeteg infó, meg az itt kapott jótanácsok.
Én is monitorozás nélkül szedem a helyi clostyt (nekem nincs tőle bajom) és nekem is fura volt, hogy nem akar ultrahangozni közben, de ezt a doki dönti el, hogy szükséges-e. Az előző terhességemnél meg nem csináltak terheléses vércukor vizsgálatot. Mikor kérdeztem, hogy miért nincs ilyen, az volt a válasz, hogy egyéb eredményeim alapján nem vagyok a rizikócsoportban, és itt ez a protokol. Soha, semmilyen zárójelentést, leletet nem kaptam, mert itt ezt nem adják a vizsgált személy kezébe. Fura volt, mert a többi kismama aggódva irkálta a nyakiredő adatokat, én meg még összehasonlítani sem tudtam a magam gyerekéét.
Ezzel együtt a döntés, hogy beveszed a clostyt, vagy sem, a tied. Nekem az első gyerekem a három ciklusos closty kúrát követő második gyógyszermentes ciklusban fogant. Az előző kúrám még otthon volt. Elsőre nem volt peteérésem (1x2 tabi) másodszor volt (2x2 tabi), de nem fogantam meg. Harmadszor (2x2 tabi) nem jött össze a peteérés a 14. napra, csak a 18-ra, és addigra a férjem utazott el, a szentlélek meg nem árnyékolt meg, szóval így nemsok esélyem volt.
Most megint szedek (1x1). Peteérés az első hónapban a 20-21 napon volt. Terhesség nem lett. Épp a második peteérést várom.
A menzeszed kicsi mennyisége valóban utalhat némi hormonzavarra.
Tudom, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, de hidd el, erre itt nem kaphatsz jó választ. A válaszolók csak a saját tapasztalataikat, véleményüket oszthatják meg veled, de nem orvosok, szóval az ilyen "ne vedd be a gyógyszert" típusú tanácsokkal én nem értek egyet.
Sok sikert és kevés aggodalmat kívánok!
1-es vagyok ujra.Tobb oka lehet,hogy nincs peteeresed.pl magas prolaktin gátolja ezt(ciklus 3.napjan vervetelbol nézik ezt),de lehet mas oka is.
Nekem 3gyermekem van,az elso kettő azonnal sikerült,a harmadik 13honap utan sikerült.Akkor számtalan kivizsgalason voltam,mert nem volt minőségi peteeresem(értsd voltak kisebb tüszőim,de kb 7mm ciklus közepén,az idealis 21helyett).Nalam nem találtak semmit,ezert kaptam clostylt,es 2x3 ciklusban valo szedés utan a 3.ban sikerült a baba.
A clostyl tulstimulalhat,ez a legnagyobb veszélye ès ha egymást követő ciklusokban szeded így (uh nelkul ) cisztád lehet.pl a baratnom igy jart.Ezert írtam,hogy itthon monitorozas mellett írjak fel.Persze elfogadom,hogy kint neked másként csinálja az orvosod.
Ezert is irtam a baratcserjet és a mehpempot,mert amikor nekem sikerült elotte en ezeket is szedtem.Es szimpatikusabb mert nem gyogyszer ;-)
Sok sikert a babahoz!
Igen, sokminden van, ami jobb külföldön, mégis jóval elveszettebbnek éreztem magam, mintha ezt otthon élhetem át, de ezt dobta a gép. Én ráadásul olyan nyelvterületen vagyok (fr), amit nem beszélek. Rémálom. A dokim sem magyar, már találtam magyar dokit, csak kicsit messze van, és a belga dokim legalább beszél angolul, így egyelőre nála maradok. Persze gyakran még ketten a férjemmel sem tudjuk összerakni, hogy mi is van, hiszen egyikünk sincs birtokában a nőgyógyászati szakfogalmaknak.
Egyébként nekem otthon sem vizsgálták ki, hogy mi áll a peteérési nehézségem hátterében. SZTK dokihoz mentem, nem jártam hozzá rendszeresen, csak ha éppen hozzá kerültem rákszűrésen. Mondtam, hogy gyereket szeretnék, de évi 6-8 menstruációval csökken az esélyem. Felírta a closty-t, ultrahangozott, és nagyon normális volt velem. A baba ahogy már írtam, végül megfogant. Mivel hőmérőztem, már a beágyazódástól tudtam, hogy sikerült, pedig teszt még nem mutatta. Bíztam abban, hogy a szülés után majd rendezettebb lesz a ciklusom, de úgy tűnik, nem így lett. Egyetlen változás, hogy a testhőm átlaga 3 tizedet emelkedett a follikuláris (peteérés előtti) szakaszban. Korábban ez nekem átlag alatti értéken volt (kb 36,1). Bizonyára van ennek hormonális háttere, de egyelőre pont nem érdekel, ha összejön a baba.
A tesómék évek óta küzdenek gyerekért. Nincs olyan vizsgálat, amin nem voltak. Ahány hely, annyi eredmény. Ötletelnek a dokik, mert valódi okot nemigen találnak. A múltkor több, mint 100 ezerért csináltattak genetikai vérvizsgálatot egy igen jónevű budai klinikán. Megállapítottak enyhe inzulinrezisztenciát, javasoltak rá drága táplálékkiegészítőt. Három hónappal később egy kontrollvizsgálat alkalmával kiderült, hogy korábban elcserélték a fiolákat, és a drága vizsgálat eredménye nem a sógornőmé volt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne vizsgáltassuk ki magunkat, csak arra volt személyes példa, hogy ez is lehet vakvágány.
Egyébként az említett gyógyhatású cuccokról én is jókat olvastam, csak még nem próbáltam. Egyszerre több dolgot nem akartam keverni. A túlstimulálás lehetősége sajnos valóban fennáll, de a terhesség és az arra való törekvés egyébként is komplett aggodalom csomag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!