Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez a luteális fázis elegendő...

Ez a luteális fázis elegendő a baba beágyazódásához? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

26 naposak a ciklusaim.Az ovum a 15.napon van (hőmérőzök).Iszom a palástfű teát is,szedek folsavat és E vitamint is.

Szerintetek,van esélye a babának így beágyazódni?

2010. febr. 4. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát épphogy....de tuti a 15 nap van ovud?

30 napos ciklusnál szokott 15-16 nap lenni ovu.

Hőmérő helyett biztosaab hőmérő+ovu teszt.

Beágyazódás ovu után 7-10 nap.

Nagy az esélye,hogy ha meg if fogansz,nem tapad meg rendesen mert nincs ideje,a mensi kilöki....

2010. febr. 4. 17:01
 2/8 Grófházy ***** válasza:

hát nemtom. A szakirodalom szerint legalább 14 nap kell,hogy eléggé megvastagodjon a nyálkahártya és biztonsággal be tudjon ágyazódni a pici.vagyis be tud ágyazódni,csak nem biztos,hogy megmarad,és lehet ,hogy akövetkező mensivel,számodra észrevétlenül távozik :(

ami a te esetedben 29 napos ciklust jelentene.

Ha hőmérőzöl,akkor azt kinyomttatva elviszed egy endokrinológusnak,és ír fel bogyót.

Nekem segített.10 naposból 15-öt csinált.

Sok szerencsét

2010. febr. 4. 17:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Esetleg csatolnám a görbémet,még eléggé rövid,mert csak most kezdtem a hőmérőzést.Esetleg segítenétek megállapítani,hogy tegnap vagy ma lehetett az ovum?

Valahol azt olvasom,hogy az utolsó alacsony hőmérsékletű napon,máshol meg azt,hogy aznap,amikor felmegy a hő.

Ha esetleg tegnap lett volna az ovum,akkor az már jó luteális szakasznak számítana?

[link]

2010. febr. 4. 17:47
 4/8 Grófházy ***** válasza:

2.vagyok.

Nem az alacsony hőmérsékletű napon van!!

Azért mert másik naptól,ha minden jól megy,akkor lassacskán emelkedni kezd a hőmérséklet,amit az emelkedett progeszteronszint okoz.

Ha kiszabadul a petesejt,akkor annak helyén sárgatest alakul ki,ami progeszteront termel,(ez a hormon felelős a terhesség megtartásáért,illetve a beágyazódáshoz is szükséges)

Azon a napon ahol felmegy a hőd,valószínű,hogy hajnalban ovulálsz.Azért hajnalra teszik az ovuláció időpontját a szakirodalom szerint,mert a szervezet akkor kezd ébredni(emelkedik a légzés,szívverés,felélénkül a hormonrendszer...)

Ha belegondolsz teljesen helytálló az elmélet.

Megnézem a görbédet szívesen,hátha tudok valami okosat mondani.

Ovu tesztet haszbnáltál már? Tök jó dolog.

Amelyik nap a legsötétebb,akkor kell összebújnotok,vagy másik nap reggel,amikorra már minden bizonnyal negatív lesz a teszt,ami azt jelenti,hogy megtörtént az ovuláció.

És már csak azt a fránya 14 napot kell kivárni...

2010. febr. 4. 19:06
 5/8 Grófházy ***** válasza:

megint 2.

A tojásfehérjés folyás jó jel...

a köv mensi 1.napjától számolj vissza 14 napot,és akkor van ovu.Ugyanis a luteális fázis mindig állandó 14 nap

ebből a görbéből én a 13.napot mondanám,tehát ez a ciklusod 27 napos lesz, a köv.várható mensi pedig:16-a.

remélem hasznoskat mondtam...

N

2010. febr. 4. 19:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm N,hogy időt szakítottál rám.Egy kicsit vidámabb is vagyok,miszerint azért mégsem olyan túl rövid a luteális szakaszom.

Remélem 16-án vérzés helyett + tesztem lesz:)

2010. febr. 4. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Probald ki a baratcserjet!!Nekem is rovid volt a lutealis szakaszom (10-11 napos) es a baratcserje kitolta 14 napra!!Sok sikert!
2010. febr. 4. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek 14 nap a leutális szakasz, biztosat csak hőgörbe+ovuteszttel tudsz kideríteni, a számolgatás (hogy a ciklushosszból kivonsz 14-et) önmagában nem elég az ovu idejének megállapításához. Sztem most a 14. napon lehetett és 12 napos leut. fázis már elég.
2010. febr. 5. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!