Csak azért kérdezem, mert már régóta vágyunk babára. Nem találnak nálunk semmi problémát. Igaz, inzulin rezisztencia vizsgálaton még nem is voltam. Ha megemlítem a dokimnak azt mondja nálam nincs rá szükség.
Nincsenek cisztáim (legalábbis remélem hogy jól látják uh-on), nem vagyok túlsúlyos, van néhány kóbor szőrszál a köldökömnél, és 1-2 halvány a mellbimbóm körül. Ez már túlzott szőrösödést jelent? Egyébként a hormonjaim tökéletesek! Menstruációm rendben van. Éhgyomri cukrom 5.
Szerintem nincs pco-d, mert először is hüvelyi ultrahanggal állapítják meg, plusz egy hormonképből. Ha tökéletesek a hormon eredményeid is, akkor végképp nincs pco-d. És egyáltalán nem vagy túlzottan szőrös. Mióta próbálkoztok? Sajnos van az úgy, hogy a pár egyik tagjának sincs semmiféle baja és mégsem jön össze a baba.
2010. febr. 3. 14:25
2/13 A kérdező kommentje:
Köszi.
4 éve próbálkozunk, ezidő alatt félidőben volt egy méhenkivüli terhességem. Azóta semmi.
Igazából már csak a lombik van hátra, csak eszembe jutott, hogy ezt a vizsgálatot még nem csinálták nekem.
Tehát akkor szinte biztos hogy nincs ilyen problémám?! Megnyugtattál.
De egyébként milyen az amikor valaki túlságosan szőrös? Mármint ha egy nő ezzel a problémával kűzd.
2010. febr. 3. 14:57
3/13 anonim válasza:
A lombik előtt én biztos kierőszakolnám azt az inzulin-rezisztenciás vizsgálatot. Egy csomóan írták már, hogy az ő dokijuk se gyanakodott arra, mindenféle más vizsgálatra elküldte őket, majd orvost váltottak, megnézték az inzulint és ott volt a gond. És ráadásul talán azon a legegyszerűbb segíteni.
2010. febr. 3. 15:30
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 3. 15:38
5/13 anonim válasza:
Az első vagyok. Igaza van az utolsónak, lehet, hogy ez az inzulinrezisztencia-vizsgálat nem ártana. Bár szerintem a lombik előtt ezt is megcsinálják. De a PCO elsősorban a hüvelyi uh-n derül ki, ergo szerintem az biztos nincs neked. Inszemetek volt már? A barátnőmnek a legfőbb tünete a csúnya, pattanásos bőre volt - most az egyik kolléganőmnél is így derült ki, hogy a bőrgyógyász javasolta a nőgyógyász vizsgálatot, mert szegény eléggé kirügyezett. Hát hogy mi számít erős szőrnek? A barátnőmnek a lába, karja, bajsza elég kemény fekete volt, bár azt gondolom, ez típus függő is, nem feltétlen a pco jele. A nagyon pattanásos bőr már inkább.
2010. febr. 3. 15:39
6/13 A kérdező kommentje:
Igen, volt már egy sikertelen inszeminációnk még a méhenkívülim előtt.
Nem vagyok pattanásos. Pco biztos nincs mert majdnem minden hónapban megyek UH-ra és minden rendben.
Akkor még megpróbálom ezt az inzulinos vizsgálatot. Gondolom oda a háziorvos is adhat beutalót?!
2010. febr. 3. 19:28
7/13 anonim válasza:
Szerintem igen, adhat a háziorvosod beutalót az IR-vizsgálatra. Nem akarsz több inszemet megpróbálni? Sokaknak nem sikerül elsőre.
2010. febr. 4. 10:17
8/13 A kérdező kommentje:
De, a dokim rábeszélt még 1 vagy 2 inszemre és ha nem sikerül akkor megyek lombikra. De ezt az IR vizsgálatot mindenképpen megcsináltatom.
Köszönöm a segítséget.
2010. febr. 4. 11:10
9/13 anonim válasza:
Nekem nincs pco-m,nem voltam túlsúlyos a hasamon pár szőrszálacska van és a mellbimbóm körül 1-2.Hormonjaim rendbe,cukrom rendbe!Az orvosom azt mondta hogy kizárt nálam az IR.Én mégis megcsináltattam és olyan magas volt hogy csak na.Sajnos előtte már két lombikot "elpazaroltunk".Szóval csináltasd meg,azzal nem veszítesz semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!