Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOs és az inzulinrezisztencia...

PCOs és az inzulinrezisztencia hogyan derül ki?

Figyelt kérdés

Akinél ezt diagnosztizálták, hogyan derült ki?

Csak azért kérdezem, mert már régóta vágyunk babára. Nem találnak nálunk semmi problémát. Igaz, inzulin rezisztencia vizsgálaton még nem is voltam. Ha megemlítem a dokimnak azt mondja nálam nincs rá szükség.

Nincsenek cisztáim (legalábbis remélem hogy jól látják uh-on), nem vagyok túlsúlyos, van néhány kóbor szőrszál a köldökömnél, és 1-2 halvány a mellbimbóm körül. Ez már túlzott szőrösödést jelent? Egyébként a hormonjaim tökéletesek! Menstruációm rendben van. Éhgyomri cukrom 5.

Szerintetek?

2010. febr. 3. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs pco-d, mert először is hüvelyi ultrahanggal állapítják meg, plusz egy hormonképből. Ha tökéletesek a hormon eredményeid is, akkor végképp nincs pco-d. És egyáltalán nem vagy túlzottan szőrös. Mióta próbálkoztok? Sajnos van az úgy, hogy a pár egyik tagjának sincs semmiféle baja és mégsem jön össze a baba.
2010. febr. 3. 14:25
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi.

4 éve próbálkozunk, ezidő alatt félidőben volt egy méhenkivüli terhességem. Azóta semmi.

Igazából már csak a lombik van hátra, csak eszembe jutott, hogy ezt a vizsgálatot még nem csinálták nekem.

Tehát akkor szinte biztos hogy nincs ilyen problémám?! Megnyugtattál.

De egyébként milyen az amikor valaki túlságosan szőrös? Mármint ha egy nő ezzel a problémával kűzd.

2010. febr. 3. 14:57
 3/13 anonim ***** válasza:
A lombik előtt én biztos kierőszakolnám azt az inzulin-rezisztenciás vizsgálatot. Egy csomóan írták már, hogy az ő dokijuk se gyanakodott arra, mindenféle más vizsgálatra elküldte őket, majd orvost váltottak, megnézték az inzulint és ott volt a gond. És ráadásul talán azon a legegyszerűbb segíteni.
2010. febr. 3. 15:30
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. febr. 3. 15:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Igaza van az utolsónak, lehet, hogy ez az inzulinrezisztencia-vizsgálat nem ártana. Bár szerintem a lombik előtt ezt is megcsinálják. De a PCO elsősorban a hüvelyi uh-n derül ki, ergo szerintem az biztos nincs neked. Inszemetek volt már? A barátnőmnek a legfőbb tünete a csúnya, pattanásos bőre volt - most az egyik kolléganőmnél is így derült ki, hogy a bőrgyógyász javasolta a nőgyógyász vizsgálatot, mert szegény eléggé kirügyezett. Hát hogy mi számít erős szőrnek? A barátnőmnek a lába, karja, bajsza elég kemény fekete volt, bár azt gondolom, ez típus függő is, nem feltétlen a pco jele. A nagyon pattanásos bőr már inkább.
2010. febr. 3. 15:39
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen, volt már egy sikertelen inszeminációnk még a méhenkívülim előtt.

Nem vagyok pattanásos. Pco biztos nincs mert majdnem minden hónapban megyek UH-ra és minden rendben.

Akkor még megpróbálom ezt az inzulinos vizsgálatot. Gondolom oda a háziorvos is adhat beutalót?!

2010. febr. 3. 19:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, adhat a háziorvosod beutalót az IR-vizsgálatra. Nem akarsz több inszemet megpróbálni? Sokaknak nem sikerül elsőre.
2010. febr. 4. 10:17
 8/13 A kérdező kommentje:

De, a dokim rábeszélt még 1 vagy 2 inszemre és ha nem sikerül akkor megyek lombikra. De ezt az IR vizsgálatot mindenképpen megcsináltatom.

Köszönöm a segítséget.

2010. febr. 4. 11:10
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem nincs pco-m,nem voltam túlsúlyos a hasamon pár szőrszálacska van és a mellbimbóm körül 1-2.Hormonjaim rendbe,cukrom rendbe!Az orvosom azt mondta hogy kizárt nálam az IR.Én mégis megcsináltattam és olyan magas volt hogy csak na.Sajnos előtte már két lombikot "elpazaroltunk".Szóval csináltasd meg,azzal nem veszítesz semmit.
2010. febr. 4. 17:52
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

Mostmár tuti megcsináltatom!!!!!

2010. febr. 5. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!