Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért lehet az ovuteszt-tel,...

Miért lehet az ovuteszt-tel, jóstesztelést végezni? Miért mutat hamarabb eredményt, mint pl:a terhességi teszt?

Figyelt kérdés

Mi köze van a HCG-hormonhoz?Írna valaki erről bővbben?Sajnos nem értem...:(

Köszi szépen!

2010. febr. 3. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem bízom meg az ovutesztben, ha jóstesztként használom! Múlthónapban én is erre a célra használtam, de mindig csak egy csík volt rajta. A 10-ik naptól csináltam. mikor késett pár napot, akkor vettem egy terhes tesztet, ami erősen pozit mutatott, miközben egy hétig az ovu meg negatívat. Sztem ezt inkább az ovulációra hazsnáljuk.
2010. febr. 3. 11:55
 2/11 anonim ***** válasza:

A terhes HCG hormon és a sárgatest termelő hormon LH között kémiai rokonság van.

Ha jóstesztelni szeretnél terhes teszttel,akkor azt a várható mensi elött kezdd el mondjuk 4 nappal.Minden reggel,első pisiből kell tesztelni,s ha azt látod,hogy napról napra erősödik a csík,és a mensid sem jön meg időre,akkor ellőhetsz egy igazi terhes tesztet is,valószínű baba van a dologban.

De ha nem erősödik a csík,csak halvány,akkor az inkább az LH hormont mutatja,és mensizni fogsz.

Amúgy is becsapós,mert az esedékes mensi elött újra elkezd termelni a szervezet LH hormont,készül a következő ovulációra.

Sokan megörülnek,ha halvány második csíkot látnak az ovuteszten mensi elött,aztán jön a hideg zuhany,mert megjön a vérzés...

Szóval felesleges pénzkidobásnak tartom személy szerint,ha késik a mensi legalább 2-4 napot,akkor egy terhes tesztet kell csinálni,nem jósolgatni.

2010. febr. 3. 12:35
 3/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Elírtam,szóval ha jóstesztelni szeretnél ovu teszttel,akkor azt ugyan úgy,mint a terhes tesztnél,reggeli pisivel kell csinálni,nem délután,hiszen most a HCG hormont szeretnénk vele kimutatni nem az LH hormont.

2010. febr. 3. 12:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem abszolút nem erősödött, nem is mutatott csak egy csíkot, és migis erős pozit teszteltem a terhes teszttel. Akkor, hogy is van ez?
2010. febr. 3. 12:49
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi ,hogy válaszoltatok!

Visszatérve a kérdésem lényegére...

Tehát:nem arra vagyok kíváncsi,hogy hogyan kell jóstesztelni,meg mikor,hanem arra,hogy miért mutatja ki hamarabb mint a terhesteszt? (már akinek bevállt )

Bocs,ha nem volt elég értehő a kérdésem!

2010. febr. 3. 12:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 91%-os válaszoló.

A sárgatesttermelő hormon vagyis az LH addíg termelődik,míg meg nem jön a mensi,vagy pozitívat nem tesztelsz.Az,hogy egész ciklus alatt jelen van az más téma ne menjünk bele.

Amikor bebizonyosodik a terhesség,pozi teszttel,a HCG hormon már úgymond lenyomja az LH hormont,lehet nálad ez történt,hogy a terhes teszt pozi lett,de viszont a jósteszt nega,mert ugyan hcg-t is kimutat,de nem olyan mértékben,mint az LH-t.Na,szóval akkor mutatja ki a hcg-t ha az a hormonmennyiség hasonlít az LH mennyiségéhez.Ha már a hcg magasabb,akkor nem reagál a teszt,hiszen alapból LH-ra van szakosodva.

Húúú remélem érthetően írtam le :S :)

Hogy még "tudományosabb"legyek:

A hcg hormon jelzi a petefészeknek és az agyalapi mirigynek,hogy létrejött a terhesség,erre a sárgatest( LH ) hormon úgy válaszol,hogy még több progeszteront kezdd el termelni,ami a méhnyálkahártya ideálissá tételéhez kell.

Szóval ezt a feltúrbózott sárgatestet mutatja ki a jósteszt.(nem mindenkinél,és van amikor tévesen)

2010. febr. 3. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:

91%-os vagyok!:D

Köszönöm a kielégítő választ! :)

Most már értem :)))

2010. febr. 3. 14:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit:)
2010. febr. 3. 15:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a teszveszről rendeltem annak idején egy csomó ovutesztet, meg pár db hcg-t. Amikor már csak 1 hcg maradt, akkor ovuteszttel jósoltam, és nekem bejött. Napról napra erősödött, állítólag reggel a hcg-t mutatja, ha napközben csinálod, akkor az lh-t, de ha babás vagy, akkor nem tudom mi van, mindenesetre amikor csináltam 2 jóst, egymást követő 2 nap, a harmadikon már a hcg is haloványan kimutatta. Akkor aztán pár napra rá vettem még egy hcg-t, az már 25ös volt, és az is halványan, de kimutatta.17 hetes km
2010. febr. 3. 16:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó,én leírtam fentebb,hogy mi miért van,olvasd el:)
2010. febr. 3. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!