Miért lehet az ovuteszt-tel, jóstesztelést végezni? Miért mutat hamarabb eredményt, mint pl:a terhességi teszt?
Mi köze van a HCG-hormonhoz?Írna valaki erről bővbben?Sajnos nem értem...:(
Köszi szépen!
A terhes HCG hormon és a sárgatest termelő hormon LH között kémiai rokonság van.
Ha jóstesztelni szeretnél terhes teszttel,akkor azt a várható mensi elött kezdd el mondjuk 4 nappal.Minden reggel,első pisiből kell tesztelni,s ha azt látod,hogy napról napra erősödik a csík,és a mensid sem jön meg időre,akkor ellőhetsz egy igazi terhes tesztet is,valószínű baba van a dologban.
De ha nem erősödik a csík,csak halvány,akkor az inkább az LH hormont mutatja,és mensizni fogsz.
Amúgy is becsapós,mert az esedékes mensi elött újra elkezd termelni a szervezet LH hormont,készül a következő ovulációra.
Sokan megörülnek,ha halvány második csíkot látnak az ovuteszten mensi elött,aztán jön a hideg zuhany,mert megjön a vérzés...
Szóval felesleges pénzkidobásnak tartom személy szerint,ha késik a mensi legalább 2-4 napot,akkor egy terhes tesztet kell csinálni,nem jósolgatni.
Előző vagyok!
Elírtam,szóval ha jóstesztelni szeretnél ovu teszttel,akkor azt ugyan úgy,mint a terhes tesztnél,reggeli pisivel kell csinálni,nem délután,hiszen most a HCG hormont szeretnénk vele kimutatni nem az LH hormont.
Köszi ,hogy válaszoltatok!
Visszatérve a kérdésem lényegére...
Tehát:nem arra vagyok kíváncsi,hogy hogyan kell jóstesztelni,meg mikor,hanem arra,hogy miért mutatja ki hamarabb mint a terhesteszt? (már akinek bevállt )
Bocs,ha nem volt elég értehő a kérdésem!
Kedves 91%-os válaszoló.
A sárgatesttermelő hormon vagyis az LH addíg termelődik,míg meg nem jön a mensi,vagy pozitívat nem tesztelsz.Az,hogy egész ciklus alatt jelen van az más téma ne menjünk bele.
Amikor bebizonyosodik a terhesség,pozi teszttel,a HCG hormon már úgymond lenyomja az LH hormont,lehet nálad ez történt,hogy a terhes teszt pozi lett,de viszont a jósteszt nega,mert ugyan hcg-t is kimutat,de nem olyan mértékben,mint az LH-t.Na,szóval akkor mutatja ki a hcg-t ha az a hormonmennyiség hasonlít az LH mennyiségéhez.Ha már a hcg magasabb,akkor nem reagál a teszt,hiszen alapból LH-ra van szakosodva.
Húúú remélem érthetően írtam le :S :)
Hogy még "tudományosabb"legyek:
A hcg hormon jelzi a petefészeknek és az agyalapi mirigynek,hogy létrejött a terhesség,erre a sárgatest( LH ) hormon úgy válaszol,hogy még több progeszteront kezdd el termelni,ami a méhnyálkahártya ideálissá tételéhez kell.
Szóval ezt a feltúrbózott sárgatestet mutatja ki a jósteszt.(nem mindenkinél,és van amikor tévesen)
91%-os vagyok!:D
Köszönöm a kielégítő választ! :)
Most már értem :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!