Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Aki megbízható módszerrel...

Aki megbízható módszerrel védekezik, az szokott havonta tesztelni?

Figyelt kérdés
Vagy annyira megbízik a módszerében hogy nem tesztel? Én pl.7 évig gumival plusz spermiciddel védekeztem,eszembe se jutott h terhes lehetek,nem is teszteltem.( nem is lettem terhes) Azóta 1 éve áttértem a spermicid plusz megszakitás módszerére,érdekes,megbizok ebben is,mégis félek kicsit.És szoktam tesztelni,mert ráparázok mivan ha terhes vagyok. Ti hogy vagytok ezzel?
2010. febr. 2. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én akkor tesztelnék hogyha késik,egyébként nem látom értelmét minden hónapba tesztet venni.

2010. febr. 2. 19:59
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Mi gumival védekeztünk/védekezünk, nem tesztelek, mert ugye, ha baj van (kiszakad a gumi), azért azt észre lehet venni.

1 évig szedtem fog.gátlót, na akkor, ha nem is havonta, de néhányszor teszteltem. Mert abban annyira nem bíztam, van az az "csak" 1 %, aki teherbe esik, ami nem vígasztalna, ha én lennék az a 100-ból 1, úgyhogy ezért is, meg mert állandó migrént okozott a tabi visszatértünk a gumira.

2010. febr. 2. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Ha megbízható a módszer, nem kell teszt.

A megszakításos, gyógyszerkihagyós eseteknél már érdemes. De aki nem akar még gyereket, tegyen meg mindent azért, hogy ne is legyen, és akkor nem kell az idejét és az energiáját idegeskedésre fordítani, hogy mi van, ha terhes vagyok...

2010. febr. 2. 20:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
10 éve óramű pontosan megjön, többféle védekezést is kipróbáltunk, sosem vettem tesztet.
2010. febr. 2. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia.Mi mindig csak a gyógyszerrel védekeztünk,majd 2006 januárjától semmivel.Abban az időben mikor gyógyszereztem,egyszer sem lettem terhes.

Vélemény:Már maga a spermicid is megbízható,de olcsóbb megoldás lenne számodra,ha kb.800 ft-ért vennél egy digit hőmérőt,a ciklus.hu-n,a minden reggeli felkelés utáni közvetlen hődet mérnéd,és amikor mutatja a PÉ-det,akkor nem lennétek két-három napig együtt.Ez a kettő együtt már 95%,de mint tudjuk,bombabiztos megoldás nincs(de van,az apácáknak és a papoknak a cölibátus).Egyébként,ha megjön a mensid,és olyan mint szokott lenni,akkor nem kellene tesztelni,felesleges pénzkidobás,főleg azért,mert lehet hogy állapotos maradsz,de a spermicid miatt elmegy a baba,és csak annyit észlelsz,hogy késett picit a mensid,akkor még a teszt sem mutatja.A mensi,és a hőmérőzés nagyon jó megoldás.Éves szinten 15-20 ezer forintot megspórolsz velük.De persze a Te dolgod.Remélem segítettem.26/N

2010. febr. 2. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:
megesik, ha beparázok :D óvszerrel védekezünk ugyan de sose lehet tudni.
2010. febr. 2. 20:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Jesszus miket beszél az egyik válaszoló :O A spermicid a spermára van hatással, miért menne el tőle a baba???

Amúgy én nem bíznék ilyen védekezésben (hőmérőzésben is csak akkor ha gyereket akarok, de az meg nem védekezés, nagyon felelőtlen dolgot javasolt a válaszoló!). Lehet fogamzásgátlót, pesszáriumot, impaltátumot, hüvelygyűrűt stb használni.

Én utoljára az első petting után aggódtam. :D Utána gumit, majd gyógyszert használtunk. Sosem féltem. Csak amikor váltottam tablettára akkor volt egy kis bizonytalanság, mert az olyan megfoghatatlan...

2010. febr. 2. 20:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

A spermiciddel kapcsolatos infóimat elég megbízható forrásból szedtem,az egyik legtekintélyesebb pécsi nőgyógyász világosított fel arról,hogy a spermicid előfordul,hogy nem minden spermát öl meg,hanem "megbetegíti",és az ilyen sperma akár még megtermékenyítheti a petesejtet,ami elhal,mivel már eleve betegen lett megtermékenyítve.

A hőmérőzést,ha végig olvastad,a spermicid,vagy a gumi mellé javasoltam BIZTOSÍTÉKNAK,nem helyettes védekezési módnak.

Ha a spermiciddel kapcsolatos infókat hülyeségnek tartod,akkor egy több diplomás PhD-s főorvost veszel semmibe.Az pedig nem semmi...:)

2010. febr. 2. 20:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Ellőfordul... Na ja hát ez aztán a tuti... És ha nem? Jó dolog erre alapozni... Szerintem ez felesleges macera 2-3féle módszer. Elég egy gyógyszer, vagy gumi, gyűrű stb...
2010. febr. 2. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia/sztok.

Én is egyetértek,hogy felesleges dolog 2-3 fajta védekezést alkalmazni,mint látod,mi is csak gyógyszereztünk,mást nem használtunk.Azért írtam a hőmérőt pluszban,mert ez hátha megnyugtatja kérdezőt,és nem költ feleslegesen a patikák zsebére tesztekre.Régebben(nem is olyan rég),mikor még nem is voltak patikában kapható tesztek,akkor nem volt ilyen probléma.Sztem is felesleges tesztelni,ha vki ennyire fél,akkor inkább ilyen megoldásra szavazok.:)De persze mindenkinek saját döntése.Szép estét!

2010. febr. 2. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!