Barátnőmön a terhesség jelei mutatkoznak. Ő nem vette észre, én igen, hogy lehet az. Szóltam neki hogy vegyen egy tezstet, azt mondta nem kell, biztos benne hogy nem az. Miért reagált így, miért ennyire biztos benne?
Azt nem tudom, hogy milyen baromságot olvastál a neten. A terhességnek, ha nagyon korai akkor még egyáltalán nincsenek tünetei. Azt írod 1 hónappal ezelőtt már nem jött meg, ilyenkor már lehet hányinger esetleg, de inkább később szokott kialakulni és a 12-dik hétig tart, van még sok tünet, ami együtt járhat a terhességgel, de ezek pl. biztosan nem azok: hátfájás,mellkas fájdalom,hőemlekedés,felpuffadt has,érzékeny bőr. Pl. hátfájás nyilván lehet egy 8-9 hóban lévő terhes nőnél, a súly miatt, egyébként teljesen más okai is lehetnek, korai terhességnél nincs ilyen tünet.
Pecsételő vérzés, előfordulhat, de olyankor ha valaki terhes és akarja a gyereket, rohan a nődokihoz, mert semmi jót nem jelent általában. Viszont van rengeteg nőgyógyászati betegség, aminek ez a tünete, terhességnél nem kifejezetten jellemző. És, hogy még jobban elkeserítselek, olyan is van, akinek rendben megjön a menzesze terhesség mellett is, ritka, de előfordul. Úgyhogy felejtsd el a 15 pontodat, mert egy nagy baromság. Értelmes nő pedig ha kimarad a menzesze, akkor csinál egy tesztet.
"Mellkasi fájdalom, hőemelkedés szerinted mióta terhességi tünet? Inkább influenza."
Ebben egyébként mi nem egyértelmű?
Hűha, hát én megmagyarázom neked, de azt nagyon remélem, hogy nem terhes a barátnőd, nehéz lenne felnevelnetek a gyereket. Tehát az általad leírt tünetekből kiemeltem 2 darabot, ami egyáltalán nem terhességi tünet és odaírtam mellé, hogy ezek inkább az influenzának a tünetei. Később egy hosszabb válaszban más tünetekről is odaírtam, hogy melyik nem terhességi tünet. Olvasd át néhányszor, aztán lehet, hogy megérted. Természetesen tesztet kell venni. Azt, hogy a barátnőd miért nem akar, csak ő tudhatja.
Jó ha tudod, hogy csak az első 3 hónapban mehet abortuszra (az első 12 hétben), lehet, hogy arra játszik, hogy leteljen ez az időszak, mert meg akarja tartani a gyereket, te pedig esetleg azt mondtad neki, hogy nem akarod megtartani.
Az, hogy nem jött meg neki rendesen, csak ímmel ámmal, az már eleve indokolja a teszt elvégzését, tünetek nélkül is. Szerintem.
Legalább is mikor nekem késett, akkor ez volt az első, hiszen ezt a legkönnyebb kizárni vagy megerősíteni. Lehetne egyébként ciszta is, nekem pl. az volt, de egy teszt az igazán nem nagy szám.
Amúgy meg miért akkor ébredjen rá az ember, hogy terhes mikor már megmozdul a baba? Nem?
Szerintem a barátnőd csak be van tojglizva, mert nem akar gyereket és ezért a végtelenségig tagad. De már csak azért is jobb, ha időben kiderül, mert később már nem lehet dönteni, akkor már lesz és kész.
Van aki a szülésig a tagadással próbálkozik. Hallottam 8 hónapos terhes nőtől, hogy csak felfújta a káposzta. :-D
"úgy gondolom inkább jobb egy tesztet megcsinálni"
Gondolom bementél egy gyógyszertárba, és megvetted. Kérd meg szépen, hogy használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!