A terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:
- A menstruáció napján 99%
- 1 nappal előtte végezve 95%
- 2 nappal előtte végezve 90%
- 3 nappal előtte végezve 82%
- 4 nappal előtte végezve 51%
Csak mert sokan 4-5 nappal a nemvárt előtt kétségbe esnek a negatív teszttől. :) Semmi okuk rá!
2014. dec. 9. 14:45
1/5 anonim válasza:
Hát ez elég pongyola dolog... de jobb, mint a semmi :) Azért nem mindegy az sem, milyen érzékenységű a teszt, és sok más hatás is befolyásolja ezt, de nagyjából jó irányt ad, ha valaki mensi előtt tesztel :)
2014. dec. 9. 14:50
2/5 anonim válasza:
A lényeg az, hogy ez sem igaz :( Még a menszesz napján sem biztos, hiszen nem tudhatod, mikor fogant és mikor volt peteérésed, amennyiben nem követik UH-gal vagy hőmérőzöl. Az én orvosom mindig azt mondja, hogy 1 hetes késés után érdemes tesztet végezni. Ilyenkor már a kémiai terhesség is nagyrészt lezárul (tehát vagy megmarad vagy megjön) és a késői foganás esetén is szinte biztos, hogy pozitív lesz a teszt, ha van baba.
2014. dec. 9. 14:51
3/5 anonim válasza:
Ők is tudják, csak nagyon szeretnék a babát, türelmetlenek, és itt meg rengetegen írják, hogy már mensi előtt 3-4 nappal pozitívat teszteltek. Próbálkoznak, hátha, aztán meg lelombozódnak, ha nem. Illetve olyan is, van, aki ezzel üti el az időt a nemvártig. Én ilyen voltam, tudtam, hogy nem fog az semmit mutatni a 10-11. dpo-n, de azért teszteltem, mert nem bírtam várni :D
2014. dec. 9. 14:59
4/5 anonim válasza:
Igen, én is ilyen voltam, mint az utolsó. Másoknál olvasom, hogy félnek a teszteléstől, én vettem kb. 30db-ot neten és minden reggel teszteltem, akkor is, ha tudtam, hogy nem fog mutatni semmit, mert még korai. Egyszerűen csak így vezettem le azt, hogy várni kell. Legalább olyan volt, mint ha csinálnék valamit :) 4 nappal mensi előtt már látszott valami halványan, 3 nappal előtte már egyértelmű lett :) nem bántam meg, jó buli volt tesztelgetni :) Biztos évek után már nem akkora buli, de nekünk nem kellett sokat várni, így nem utáltam meg.
2014. dec. 9. 15:02
5/5 A kérdező kommentje:
Kedves első, amikor én teszteltem egy időben egy 10-es One Step és egy 25-ös Facelle teszttel, utóbbi lett sokkal erősebb. :) Azóta vannak fenntartásaim a tesztek érzékenységével kapcsolatban.
Jó, nem egy tudományos igényességű tanulmány, de támpontnak gondoltam - több a semminél azoknak, akik négy nappal a nemvárt előtt Dunának akarnak menni a negatívtól...
Kedves második, persze, mindenkire ezt se lehet ráhúzni. De azért a többségre nem az jellemző szerintem, hogy sokkal a nemvárt után jelez a teszt. Ismerek is ilyen lányokat, de ők bőven a kisebbség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!