Most akkor hanyadikától számoljam? Volt valaki ilyen helyzetben? Mikor teszteljek?
Sziasztok!
Férjemmel pár hónapja védekezés nélkül voltunk együtt...egyszer sem estem teherbe...Ebbe a hónapban viszont 2 naponta voltunk együtt es gondoltam, hogy ha ilyen sűrűn voltunk egyutt hátha :) na de van egy olyan problémám, hogy nem tudom mikor volt Pé-m...okt. 16-án jött meg utoljára és az internetes kalkulátorok azt írtak hogy nov 2-án volt pé-m....régebben voltunk úgy, hogy csak félidőben voltunk együtt, de akkor sem lettem terhes, Szval nem tudom hogy most hogy legyen ha hamarabb volt vagy spontán peteeresem volt akkor beágyazodott kimutatna vagy nem is tudom...varjak vagy teszteljek? (Nem az van hogy türelmetlen vagyok, csak akkor úgy kell a dolgokhoz hozzaalnom) valaki volt mar ilyen helyzetben?
Válaszaitokat előre is köszönöm :)
A terhesség hívatalaos kezdete, az utolsó mensi elsö napja.
A peteérés senkit nem érdekel, mert hiában van 2-an peteérés, ha csak 1 nap múlva termékenyül meg stb... Vagy is a mérvadó az utolsó mensi elsö napja.
Tesztelni pedig a következö mensi elmaradásakor szoktak, mert ha valaki terhes akkor már biztosan van hcg a szervezetben.
Milyen kalkulátor írja ki a tesztelhetőség dátumát?
Egyébként a kettes kicsit el van tévedve. Nem a menstruáció első napjától számolva két hét a peteérés, hanem a várt menstruációtól VISSZAFELÉ számolva két hét.
12-én még maximum egy 10-es teszttel tesztelhetsz, de felesleges, ha nem akarsz csalódni.
16-án már jobbak az esélyeid egy 25-ös erősségű teszttel is.
Ha pedig egyáltalán nem akarsz feleslegesen görcsölni, sorozatban negatív teszteket bambulni, akkor csak akkor tesztelsz, ha már rendesen késik. Ha extra türelmes vagy, akkor pedig azt veszed késésnek, ha a valaha volt leghosszabb ciklusodhoz képest is késik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!