Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet hogy nem is vagyok pcos?

Lehet hogy nem is vagyok pcos?

Figyelt kérdés
Kb két éve hüvely ultrahangon találtak sok kis cisztát mind két petefészkembe. Pco gyanújával diagnosztizáltak de semmilyen másik vizsgálaton nem voltam egy cukorterhelésen kívül amit a házi orvos meg nézett és azt mondta hogy nem vészes..
2014. okt. 31. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. a PCOS-t minimum 3 pontos cukor és INZULIN terheléssel vizsgálják, mert a hátterében az inzulinrezisztencia nevű betegség áll

2. a leleteket nem háziorvos, hanem PCOS kezelésében jártas endokrinológus elemzi

3. a ciszták csak egy lehetséges tünetei a PCOS-nek. Az elnevezése téves, számtalan más tünettel együtt, csak egy a sok közül.

Olvass utána:

www.pco-szindroma.hu

www.mensmentis.hu

Facebook:

PCOS Szívügy Alapítvány

2014. okt. 31. 11:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Most megint el szeretnék menni hogy hányadán állok, mert olvastam olyat aki pco gyanújával diagnosztizáltak és mikor megint ment vizsgálatra kiderült hogy mégsem pcos.
2014. okt. 31. 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 5 éve élek vele, sokkal többször hallom ezt, mint gondolnád. Főleg akkor, amikor rosszul értesült, a korral nem haladó orvosok, a felelősséget nem ismerve beszélnek össze-vissza, ahelyett, hogy továbbképeznék magukat.

Nem mindegy, ki mondja, milyen háttérrel és mit! Gyakori és súlyos gond (ha nem kezelik megfelelően a 3-as kezeléssel), nem lehet elbagatelizálni.

Olyat keress, aki tudja, miről beszél! A háziorvost és a nőgyógyászt eleve felejtsd el! Ez egyikük hatáskörébe sem tartozik!

2014. okt. 31. 11:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Ugye írjátok sokan hogy fogyás.. És aki úgymond nincs igazából olyan felesleges kilója én 67 vagyok annak is kell fogyni.
2014. okt. 31. 11:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az is tévhit, hogy minden PCOS-es túlsúlyos. Erről szó nincs. Közel harmada teljesen normál súlyú, de pl. a párom kifejezetten sovány. Az inzulinrezisztencia egyik tünete lehet a túlsúly, de ez is csak egy lehetséges tünet, nem kötelezően megjelenő. Fogynod nem kell, ha nincs túlsúlyod, de a heti 4x1 óra pulzuskontroll mellett végzett mozgás, és izomépítés a te esetedben is fontos. A háttérben meghúzódó szénhidrát anyagcsere gubancot csak ezzel tudod kordában tartani. Ezzel és diétával. Igen, annak ellenére, hogy nem kell fogynod, a szénhidrát számláláson alapuló diéta is vonatkozik rád. Szerintem az alapjait sem érted a dolgoknak, ezért merülnek fel benned ilyen kérdések. Javaslom, hogy olvasd el az Ezerarcú boszorkány c. könyvet, jól összefoglalja a lényeget. A www.pco-szindroma.hu oldalon keresztül meg is tudod rendelni.
2014. okt. 31. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!