Kb két éve hüvely ultrahangon találtak sok kis cisztát mind két petefészkembe. Pco gyanújával diagnosztizáltak de semmilyen másik vizsgálaton nem voltam egy cukorterhelésen kívül amit a házi orvos meg nézett és azt mondta hogy nem vészes..
2014. okt. 31. 11:12
1/5 anonim válasza:
1. a PCOS-t minimum 3 pontos cukor és INZULIN terheléssel vizsgálják, mert a hátterében az inzulinrezisztencia nevű betegség áll
2. a leleteket nem háziorvos, hanem PCOS kezelésében jártas endokrinológus elemzi
3. a ciszták csak egy lehetséges tünetei a PCOS-nek. Az elnevezése téves, számtalan más tünettel együtt, csak egy a sok közül.
Olvass utána:
www.pco-szindroma.hu
www.mensmentis.hu
Facebook:
PCOS Szívügy Alapítvány
2014. okt. 31. 11:13
2/5 A kérdező kommentje:
Most megint el szeretnék menni hogy hányadán állok, mert olvastam olyat aki pco gyanújával diagnosztizáltak és mikor megint ment vizsgálatra kiderült hogy mégsem pcos.
2014. okt. 31. 11:14
3/5 anonim válasza:
Én 5 éve élek vele, sokkal többször hallom ezt, mint gondolnád. Főleg akkor, amikor rosszul értesült, a korral nem haladó orvosok, a felelősséget nem ismerve beszélnek össze-vissza, ahelyett, hogy továbbképeznék magukat.
Nem mindegy, ki mondja, milyen háttérrel és mit! Gyakori és súlyos gond (ha nem kezelik megfelelően a 3-as kezeléssel), nem lehet elbagatelizálni.
Olyat keress, aki tudja, miről beszél! A háziorvost és a nőgyógyászt eleve felejtsd el! Ez egyikük hatáskörébe sem tartozik!
2014. okt. 31. 11:17
4/5 A kérdező kommentje:
Ugye írjátok sokan hogy fogyás.. És aki úgymond nincs igazából olyan felesleges kilója én 67 vagyok annak is kell fogyni.
2014. okt. 31. 11:28
5/5 anonim válasza:
Az is tévhit, hogy minden PCOS-es túlsúlyos. Erről szó nincs. Közel harmada teljesen normál súlyú, de pl. a párom kifejezetten sovány. Az inzulinrezisztencia egyik tünete lehet a túlsúly, de ez is csak egy lehetséges tünet, nem kötelezően megjelenő. Fogynod nem kell, ha nincs túlsúlyod, de a heti 4x1 óra pulzuskontroll mellett végzett mozgás, és izomépítés a te esetedben is fontos. A háttérben meghúzódó szénhidrát anyagcsere gubancot csak ezzel tudod kordában tartani. Ezzel és diétával. Igen, annak ellenére, hogy nem kell fogynod, a szénhidrát számláláson alapuló diéta is vonatkozik rád. Szerintem az alapjait sem érted a dolgoknak, ezért merülnek fel benned ilyen kérdések. Javaslom, hogy olvasd el az Ezerarcú boszorkány c. könyvet, jól összefoglalja a lényeget. A www.pco-szindroma.hu oldalon keresztül meg is tudod rendelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!