Hozzászólna valaki ehhez a laboreredményhez? A dokim nincs a helyzet magaslatán!
19.ciklus napon voltam vérvételen(egy 25napos ciklusban)ovulációm volt teszt szerint 15.napon
Eredmény:TSH:2,54mlU/l;FSH:7,08U/l;LH:3,84U/l;Progeszteron:25,200nmol/l;Prolactin:116ulU/ml
Beutalt a doki ultrahangra,diagnózishoz azt iratta PCO?
Nekem ezek az adatok nem utalnak PCO-ra,amennyire utána olvastam,szerintetek?
Fontos hogy a ovu után 1hétig ittam a palástfűteát!Ezt a dokinak is mondtam.
A labor önmagában nem zárja ki a PCOS-t (a PCO-t meg pláne nem, azt csak ultrahang tudja /PCO=policisztás ovárium, PCOS=policisztás ovárium SZINDRÓMA), az ultrahang papírra pedig iránydiagnózisként nyilván PCO-t ír, hiszen azt akarja megnézni, hogy vannak-e cisztáid.
A TSH-d enyhén emelkedett, teherbeeséshez ideálisabb az 1-2 közötti érték, de hiányzik az ft3 és ft4 a teljes pm. profilhoz, az LH-FSH arányt pedig a ciklus első 5 napjában érdemes vizsgálni, nem szokás a 3-5. nap után nézni, mert nem mérvadó, max. annyit mutat, hogy a petefészked jól stimulálható. Egyébként általában az arányuk az egész ciklusban 1:1, tehát az is eltolódott.
A palástfűtea a progeszteron eredményt egyébként kismértékben befolyásolhatta.
Első válaszoló!SZTK-s orvos,nem járok hozzá rendszeresen,majd ha valami gondom van,vagy babát várok,akkor keresek egy alaposabb dokit,most ezt dobta a gép,gondoltam egy laborra bárki megfelel nekem,de nem gondoltam,hogy egy szót se szól hozzá az eredményemhez....
Második válaszoló!Köszönöm szépen az alapos magyarázatot!:)Majd akkor az uh után kiderül mi van,lehet kérek még egy labort azokkal a dolgokkal kiegészítve amiket írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!