Ha egy lánynak nagyon fiatalon (13 évesen) volt abotrusza mennyi esély van később a teherbeesésre és a meddőségre?
# 3/4
Ha te a kettő között nem tudod a különbséget akkor javaslom a biológia könyv átlapozását újra.
Minden esett más és más ezt előre senki nem tudhatja.
"Utolsó nem nem ugyan az,és elég szomorú ha te ezt nem tudod.Nem mindegy hogy a szervezett kilöki magából,vagy mesterségesen tágítva kikaparják."
Te tényleg nem érted. Nem spontán vetélésről van szó, amikor a szervezet kilöki, hanem mondjuk egy elhalt terhességről, amivel nem akar megindulni a vetélés. Nekem ilyenem volt, 9 hetesen derült ki, hogy ikerbabáim közül egy sem él már vagy 2-3 hete, a 10. héten meg kellett műteni, mert nem indult be magától a kilökődés ennyi idő alatt sem.
És kapaszkodj meg: teljesen ugyanaz a műtét, mint az abortusz, mesterséges tágítást (lamináriás tágítás) követően eltávolítják a magzatot. Most már szerencsére nem kaparással, hanem vákuumos technikát alkalmaznak. A különbség annyi, hogy az abortusz esetében élő magzatról van szó, míg az elhalt terhesség esetén végzett, missed ab-nak nevezett műtétnél halottról.
Kérdező: nem hinném, hogy az illető kora ezt befolyásolná, szerintem egy 13 éves lány is akkor lesz ettől meddő, ha nagyon elcsesznek valamit, ahogy egy felnőtt nő is. Szerencsére nem túl nagy ennek a valószínűsége. Egy minimális esély van rá, de szerintem is csak szeretik vele riogatni az abortuszos kislányokat, hogy máskor jobban vigyázzanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!