Ha pozitív ovulációt követő pár napon belül minden ciklusban felmegy a hőmérsékletem 37-re, akkor volt peteérésem?
Figyelt kérdés
2014. szept. 12. 17:04
11/17 anonim válasza:
lehetséges peteérés ovuláció nélkül....hiszen nem biztos hogy megreped de érik ....ha nem reped meg abból lesz a ciszta....vagy felszívódik.....nekem volt egy 15 mm dom. tüszőm a bal petefészekben ami három nap múlva már nem volt ott felszívódott....szóval aki azt írta hogy nem lehetséges az nem írta jól....a peteérés egy folyamat az ovuláció a lehetséges következmény....és még olyan is lehet hogy van ovuláció de a tüszőben nincs érett petesejt lásd korai ovuláció a magas lh szint miatt......
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm én is így tudtam. Azt olvastam mivel szoptatok és nem jön a baba, valószínű ilyesmi lehet. Addig mig egyszer is szoptatok.
2014. szept. 14. 07:53
13/17 A kérdező kommentje:
Szerinted ha felmegy a hőm mensiig nem jelentheti azt, hogy végbement minden folyamat?
2014. szept. 14. 08:36
14/17 anonim válasza:
Olvassátok már el mit írtam.
1. Olyan van, hogy elkezdődik a peteérés, de nem fejeződik be, és a tüsző nem reped meg.
2. Olyan NINCS, hogy nem érik meg, de megreped! Tehát ovuláció nincsen peteérés nélkül!!!!
A peteérés egy folyamat, aminek a végén van az ovuláció, azaz a tüsző kiszabadulása. A folyamat megakadhat még az ovuláció előtt valamiért, de olyan nincs, hogy az eleje nem megy végbe, de a vége igen...hogy is lehetne?
És mint már mondtam, ha felmegy a hőd, akkor van ovulációd.
Ugyanis a hő a PROGESZTERONTÓL emelkedik meg, amit a KISZABADULT petesejt helyén kialakult sárgatest termel.
Ha nem lenne ovulációd, akkor nem alakulna ki sárgatest sem, nem tudna progeszteront termelni, és a hőd sem menne fel.
Remélem most már minden világos.
15/17 anonim válasza:
részben van igazad kedves utolsó....nagyjából egy dolgot mondunk de az ovuláció nem mindig jelent érett petesejtet a tüszőben.....ugyanis lehet korai ovuláció a magas lh szint miatt amitől ugyan megreped a tüsző de a benne lévő petesejt nem érett....remélem most már neked is minden világos :) :)
16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon izgulok az eredmenyeim végett. Ha a vérem szerint sincs baj, akkor lehetne kistesó.
2014. szept. 14. 22:32
17/17 anonim válasza:
Nekem mondhatjuk "tökéletes" volt a hőgörbém ebben a hónapba. A görbének megfelelően volt pozitív az ovu teszt is. A gond csak az, hogy egy nappal korábban az UH-csak egy 10 mm-es tüszővolt. Az meg tuti nem reped még meg. Szóval a görbe se 100%...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!