Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mik a legfontosabb dolgok...

Mik a legfontosabb dolgok terhesség vállalása előtt?

Figyelt kérdés
Szedek vitamint előtte hónapokig, de még mire kell figyelni? Esetleg van olyan dolog,amit most kéne beszereznem vagy megtennem, hogy a baba nagyobb eséllyel legyen egészséges?

2014. szept. 7. 12:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Stresszmente élet, káros szenvedélyek (ha van) elhagyása. Egy kávét azért lehet inni. :)
2014. szept. 7. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Munkahely, hogy normális ellátást kapj, és nyugodt, rendezett környezet. ennyi.

Én nem szedtem előtte semmit, közben sem, csak az elején, mégis egészséges fiam lett.

2014. szept. 7. 12:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Fájdalomcsillapítót szedhetek még ha kell? Vagy az már most káros?
2014. szept. 7. 12:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha még terhes sem vagy, persze szedhetsz. De mid fáj? Mert pl a fogakat érdemes még a teherbe esés előtt rendbe hozatni.
2014. szept. 7. 12:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki cigizik akkor azt célszerű letenni. Szóval amiről amúgy is tudod hogy káros azokat kerüld.

Amúgy annyira nem érdemes ezzel foglalkozni amíg terhes nem leszel, mert ki tudja mikor leszel az. Tehát ha valamit ünnepeltek, nyugodtan koccints akár pezsgővel, attól nem lesz baja, ha esetleg megfogant de még nem tudsz róla. Szóval nem kell túlzásba vinni. Célszerű egészségesebben élni, így leglább már megszokod, hogy jobb minőségű kajákat eszel és nem terhesen lesz fura, hogy nem Mcdonaldsba jársz :) vagy ilyesmi. Vitaminból a folsav a lényeg, de a legjobb ha pl gravida, femibion ilyesmit szedsz, így tuti jut más fontos vitaminból. Jó még a magnézium, kálcium is. Ha valami orvosi beavatkozás kell akkor inkább terhesség előtt pl valami műtét, vagy foghúzás. De fogat terhesen is húznak, tömnek, nem okoz gondot. Röntgen, tüdőszűrő ezeket még terhesség előtt, utána már tüdőszűrűre nem mehetsz. Én pont úgy kaptam a beutalót, már pocakos voltam, nyilván így nem kellett hanem szoptatás után ráért.

Szóval ne görcsölj rá, él úgy ahogy eddig, csak a károsabb dolgokat kerüld.

Esetleg egy nőgyógyászati rákszűrés, nem árt még.

2014. szept. 7. 13:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Vitamint teljesen felesleges már előtte szedni, mert a vitamin és a hormonok nem túl szoros kapcsolatot tartanak egymással.

Sokkal fontosabb, hogy nyugodt legyél, akkor legyetek együtt amikor jól esik és nem akkor amikor kell.

Fájdalomcsillapító szedése pedig olyan, hogy ha muszáj beveszi az ember, de ha rendszeresen kell szedned akkor inkább a fájdalom okát derítsd ki és kezeld.

2014. szept. 7. 14:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha valamid nagyon fáj, Panadolt vehetsz be, jobb mintha szenvednél. Első voltam.
2014. szept. 7. 17:32
 8/9 anonim ***** válasza:
41%

Én is hasonló cipőbenben járok. A videómegosztón nézd meg a 9 hónap című műsor, dr. ..... műsora (nem akarom kiírni a nevét, orvos-genetikus.) Ott szépen sorra vesznek és elmagyaráznak mindent, ne itt kérdezgess, készülj fel rendesen.

Még nem írták, hogy ha, nem voltál bárányhimlős vagy rubeólás érdemes beadatni, még terhesség előtt, mert ha terhesen esetleg elkapnád akkor nagy gondok lehetnek.

A magzatvédő vitaminról is szakszerűen beszélnek a 9 hónap műsorban, meg rengeteg mindenről. Ha megnézed nem leszel később annyira kétségbeesett, mint itt sokan.

2014. szept. 7. 19:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Hát igen, a fogaimat rendbe rakatom. A fájdalomcsillapítás porckorong kopás ellen kell (nyakamban van,nem lehet műteni, nem lehet mit csinálni vele,fáj néha).
2014. szept. 8. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!