40 éves vagyok, nagyon szeretnénk egy harmadik babát, de a korom miatt félek is tőle. Milyen tapasztalatok vannak a késői szüléssel kapcsolatban?
Én 42 évesen szültem a harmadik babámat. Az elsőt 28, a másodikat 30 évesen természetes úton. A harmadikkal szerintem nagyon óvatosak voltak az orvosok, már 7 ujjnyira nyitva voltam, de elfolyt a magzatvíz és mechoniumos volt, ezért megcsászároztak. Mindegy fő, hogy egészséges lett a babám. Nagyon boldog időszakot élünk most át, hiszen a kamasz lányaim miatt már tudom milyen gyorsan elszalad ez az időszak, most nagyon szeretném kiélvezni. Ráadásul ő kisfiú lett.
Egyébként a terhességem teljesen problémamentes volt, 39 hétre szültem.
2. vagyok, az első azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel, elment a szívhang (sima szülésindításra mentem be a kórházba), csupa kakis volt a magzatvíz, és mint kiderült, még a köldökzsinór is a nyakán volt, ezért császároztak (több óra elteltével a rossz szívhang után, óriási szerencse volt, hogy még nem indult el kifelé, mert már órák óta vajúdtam, a "kedves doktor úr" meg éppen magánrendelt, ezért utána 5 napig antibiotikumot kapott a kisfiam a lehetséges fertőzésveszély miatt).
Most a másodiknál rám bízta az orvos (természetesen egy másik) a döntést, hogy meg szeretném-e próbálni simán, de mondtam, hogy nem, így megbeszéltük az császár időpontját.
Csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz. Engem 40 évesen szült anyám, és csodálatos volt a kapcsolatunk. Jó fej, vagány, felvilágosult és nagyon gondoskodó édesanya volt. Ráadásul nagyon szép és fiatalos.Mindenki különböző természetű, így egy huszonéves anyuka is lehet begyöpösödött és túlkoros gondolkodású.
Sajnos anyám meghalt rákban, amikor 30 éves voltam, de az rokonai (anya és nővére mégérték a kilencvenet is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!