Ha barátomal szeretnék babát de neki 0, a vércsoportja nekem meg A-s akkor nem lesz valamilyen gond valami vér összeférhetetlenség vagy valami ilyesmi? Csak mert meséltek már róla
Jártál te általánosba biológia órára?
Bizony lehet, én se tudtam róla, míg át nem éltem.
Én 0-s, férjem B-s vércsoportú, mindketten RH+ vagyunk, azzal nem is volt gond.
A lányunk B-s lett és ha jól emlékszem úgy magyarázták nekem a kórházban, hogy mivel a várandósság alatt az én §-s vérkeringésemmel élt, születés után a szervezete ellenanyagot termel az anya vére ellen, vagy ki akarja a szervezete tisztítani magából a belőlem benne maradt hormonokat, vagy hasonló, nem emlékszem már pontosan.
Lényeg, hogy születése utáni 3. napra annyira besárgult, hogy át is szállították mellőlem a Megyei kórházba, mert a kék fény mellett speciális gyógyszerekre volt szüksége.
Legrosszabb esetben vérátömlesztésre is szükség lehetett volna és szenvedhetett volna maradandó agykárosodást is, de szerencsére 1 hét intenzívvel megúsztuk, addig beengedtek hozzá 3 óránként, hogy szoptathassam.
4-es! Szeretem, amikor azok osztják az észt, akikkel történt valami, de nem tudják pontosan, hogy mi és mondtak nekik valamit, de nem tudják, hogy pontosan mit is. :) Ajánlom figyelmedbe a fenti linket, elolvasásra.
Valamint ezt, a besárgulásról:
4-es ne írj hülyeséget.
A sárgaságnak köze sincs a vércsoporthoz,én A-s vagyok a fiam is mégis besárgult és elvitték mellőlem.
A vércsoporttal akkor lehet gond ha az anyuka 0-.Olvassatok utána
Nekem A Rh- a vércsoportom páromnak A Rh+.Volt egy vetélésem és vetélés után kaptam AntiD ellenanyagot,hogy a következő baba ellen a szervezetem ne termeljen ellenanyagot ha netalántán a párom vércsoportját örökli.
Ennél a két vércsoportnál van csak gebasz a többinél nincs úgyhogy ne aggódj :)
9-es vagyok jobban mondva csak ebben az Rh felosztásban van baj.
pl 0- anya 0+ apa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!