Lehetek így terhes?

Figyelt kérdés
Kb. egy héttel a menzeszem után a férjem belém élvezett, és jelenleg nem védekezünk. Utána pár napra rá ismét. Vagy menstruáció után lényegében semmi esély rá?
2014. aug. 20. 17:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Lényegében mindig van esély rá! Mindig. Ezt biztosan csak a következő menstruációdkor fogod megtudni.
2014. aug. 20. 17:34
 2/14 anonim ***** válasza:
Simán. Nem egyértelmű, akartok gyereket?
2014. aug. 20. 18:59
 3/14 A kérdező kommentje:
Férjem nem bánná, ha jönne, de alapvetően én még várnék vele. De akkor úgy voltam vele, ha jönni akar, jöjjön, ezért is csináltuk úgy.
2014. aug. 20. 19:09
 4/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehetsz terhes. Az oké, hogy ezt egy tinilány még megkérdezi, de egy felnőtt nő....Közvetlenül mensi után (vagy előtt) is lehetsz terhes, nemhogy 1-másfél héttel később.
2014. aug. 20. 23:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudtam, hogy igen, de azt is tudom, hogy elvileg rendszeres ciklusnál még nem igen van rá esély ennyivel a következő peteérés előtt.
2014. aug. 21. 10:38
 6/14 anonim ***** válasza:
Sajnos, ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem kellenének fogamzásgátló módszerek, elég volna a peteérést figyelni. Egy hónapban lehet, hogy nem is egy peteérésed van.
2014. aug. 21. 10:42
 7/14 A kérdező kommentje:

Bevallom, ez az a téma, amiben már annyi egymásnak totál ellentmondó információt hallottam, nemcsak laikusoktól, hanem magukat szakembernek mondóktól is, hogy már nem is tudom, melyiknek higgyek.

Mint a megszakításos védekezés kérdése is... Orvos még ugyanazt nem mondta a témáról.

Nyilván persze ezt is akkor űzi az ember, ha nem zavarja egy lehetséges terhesség. Szedtem gyógyszert fél évig, de előző menstruációmig nem jutottam el időben nődokihoz felírni a következő három havit, így most szünetet tartok benne.

2014. aug. 21. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem tudom, milyen hosszúak a ciklusaid, legyenek mondjuk 28 naposak.

Tegyük fel, elsején elkezdesz menstruálni, ötödikéig tart. Bár nem írtad, hogy "egy héttel a menzesz után" mit jelent: egy héttel a kezdete után, vagy egy héttel a befejezése után?

Ha az utóbbit nézzük:

Ötödike plusz hét nap, tizenkettedikén szeretkeztek. A hímivarsejt 3 napig is kódoroghat, mire talál egy valamirevaló petét, amivel egybekelhet. Ovulálni két nap múlva kezdesz, ideális a teherbeeséshez, semmi trükk vagy szerencsétlen egybeesés nem kell hozzá.

Ez nyilván teljesen légbőlkapott, nem tudom az adataidat, csak szemléltettem.

Én mondjuk pontosan tudom, mikor van peteérésem, hihetetlen erősek az egyébként is tankönyve illő tüneteim, így nem nehéz eldönteni.

2014. aug. 21. 10:58
 9/14 A kérdező kommentje:

Látod, az adatok eltérése megint megmutatkozik. Pl. most olvastam, akár 5 napig is életben maradhat a petesejt.

Egyébként 8-án kezdtem menstruálni, és a két beleélvezéses szexre 15-én és 18-án került sor.

2014. aug. 21. 11:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Bár a legfontosabbat még mindig nem írtad, hogy milyen hosszúak a ciklusaid.

És ha megcáfolsz, mondván, akár öt napig is életben marad (gondolom, a hímivarsejtre gondoltál), akkor még nagyobb esélyt is adsz a teherbeesésre, mint én...

2014. aug. 21. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!