Mik a tapasztalatok? Alulmukodo pajzsmirigy okoz teherbeesesi problemakat, ha szedem ra a hormonpotlo tabletat?
Szia. nekem tulmukodesem volt, majd kezeles utan beallt. Kesobb magas lett az anti TPO. Miutan abbahagytam a fogamzasgatlot, rendszeres mensi jelentkezett,am rengeteg pecsetelo verzessel, mensi eloot-utan, kozepidoben, stb. Szoval, a pajzsmirigy miatt barmi lehet...
En azt nem ertem, endokrinologusok pajzsmirigyproblema ES gyogyszer mellett hogy engedhetnek fogamzasgatlot is szedni egyidoben. Ne ertsd felre, nem te tehetsz rola, sot nalam is igy volt....de ez szerintem nagyon nem helyes. A pajzsmirigy befoyasolja az EGESZ hormonrendszert, ez a rengeteg kulso hormon csk szetcs*szi az ember termeszetes mukodesi rendjet.
Attól függ, jól vagy-e beállítva. Ha "csak" szimplán alulműködik, és megfelelő, kontroll alatt tartott a gyógyszerszint, akkor minden rendben, de ha olyan, mint az enyém, és steril gyulladás miatt hol alul-, hol pedig túlműködik, akkor az nem ideális helyzet a családtervezés szempontjából.
90 naponta lehet menni vérvételre, hogy ellenőrizzék a hormonszinteket, szerintem mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Fogamzásgátló abbahagyása után amúgy is nagyobb az esély.
Szóval hajrá!!!
Nem, ne hagyd abba. Magyarorszagon is siman szedettek velem, nem csak Angliaban. En is itt elek, elso valaszolo vagyok. Ez a szemelyes velemenyem volt...mivel a pajzsmirigy noi hormonokat is befolyasol.
Ha megkerdezed a haziorvosodat, akkor kiadja a TSH es egyeb eredmenyeidet, en is ezt teszem. Megmondjak, ha kerdezed. Nekem csak magas anti TPO-m van, erre most egy tanulmany/kiserlet reszekent olyan gyogyszert szedetnek velem kis dozisban, mint a tied. (de ez egy hosszu sztori)
Kerd meg az orvos, hogy utaljon tovabb, de szerintem ne nodokihoz, hanem endokrinologushoz. Tudom, nem nagyon akarnak majd, de mondd, hogy aggodsz, stb. Fel evembe tellett, de havi szinten visszajartam hozza, mult heten beutalt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!