Mit gondoltok a terhes vitaminról? Híztatok-e tőle? Elég-e helyette csak folsavat szedni? Mennyivel a terhesség előtt érdemes elkezdeni szedni?
Én a teherbeesés előtt csak folsavat szedtem, aztán mikor biztos lett, hogy jön a baba, akkor elkezdtem a Gravidát. Félidőig semmit sem híztam, és akkor abbahagytam a vitamin szedését. Érdekes, hogy a terhesség második felében rendesen felszedtem a kilókat, pedig akkor már nem szedtem semmit.
Teherbesés előtt 1 hónappal érdemes elkezdeni a folsavat, de az sem baj, ha 3 hónap.
Gondolj bele józan ésszel: vitamintól nem lehet meghízni.
Hízni akkor fogsz, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz.
A terhesvitamin csak jót tehet neked, hiszen a kismamák kb 90%-a vitaminhiányban szenved - amit a vérképükön legtöbbször nem is látni, hiszen nem szűrik a vérüket vitaminokra. Egy átlagos vérvételből senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy elég B-vitamint, C-vitamint, D-vitamint stb eszel-e, és elegendő cinket, jódot stb. Míg ha rászánod a pénzt a terhesvitaminra, akkor gondosan összeállított vitaminkomplexet kapsz, amiben MINDKETTŐTÖKNEK elegendő vitamin, ásványi anyag és nyomelem van, annyi, amennyit egészséges táplálkozással soha nem tudnál bevinni a szervezetedbe.
26h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!