Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindjárt megjön érzés?

Mindjárt megjön érzés?

Figyelt kérdés
Ez a második hónap hogy menstruáció előtt 6 nappal már iszonyatosan görcsöl és közben is, így havi 11 nap szenvedés, nőgyógyásznál voltam nem talált semmit volt valakinek hasonló?
2014. júl. 27. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, nálam hasonló a helyzet. Több mint 1 éve nem védekezünk mert babát szeretnénk. Eleinte nem volt ilyen, azóta viszont szinte minden egyes hónapban ez van. Hónap felét végig görcsölgetem. Voltam több orvosnál is, egyik sem tudott magyarázatot adni, nem küldtek el vizsgálatokra, semmire nem jutottam. Belefáradtam, már a babáról is lemondtam...
2014. júl. 27. 11:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. Az endometriózis nevű betegség is okoz ilyen tüneteket, és a rossz hír az, hogy kezdeti stádiumban sok esetben nem is látszik az ultrahangon, csak a folyamatos enyhe görcsölésekből, és hogy nem jön a baba, abból szoktak gyanakodni rá az orvosok, laparoszkópiás beavatkozás útján szokták kideríteni, valóban fenn áll e a betegség. Ha már látszik ultrahangon is, az már elég előrehaladott.

Én nagyon megjártam. Kb. 5 évig vártam a laparral (akkor kezdtük a babprojektet), mert meg voltam róla győződve, hogy tuti nincs ez a bajom, hiszen senki semmit nem lát, meg végül is nem is fáj annyira..., meg ez természetes..., meg mindennel meggyőztem magam, míg végül elmentem, és a műtét kimutatta, hogy endó. :( sokkkkk

Annyit még elmondanék, hogy mindig pontosan 28 napra jött meg a menzeszem, semmilyen ezzel kapcsolatos problémám nem volt, 4-5 napig tartott, a vérzés normális mennyiségű, állagú volt. Persze, hogy elvetettem a lehetőségét ennek a betegségnek, mert amilyen tüneteket leírnak az orvosi oldalak, nekem ezekből csak a görcsölgetés volt meg. Ugyanúgy ahogy leírtad, menszi előtt 5-6 nappal, és nem is nagyon intenzíven, majd mikor megjött első nap nagyon fájt, de a többi nap már nem.

2014. júl. 27. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Köszi második, hogy leírtad! Éppen a napokban kezdtem el ezen gondolkodni, hogy nem-e esetleg endometriózis van nálam kialakulóban. A vérzésem sem normális, néha azt érzem nem csak kifelé folyik a vér. Múltkorában volt egy 5x3 cm-es szabad hasűri folyadékom. Kórházba fektetett a doki, hogy laparral megnézi mi ez, aztán felszívódott, nem lett műtét. A héten megyek majd másik dokihoz nézze meg mi a helyzet, mivel most sem menstruáltam rendesen.

Első voltam.

2014. júl. 27. 16:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen második!!!
2014. júl. 27. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Igazán nincs mit. Nagyon remélem, nektek nincs ez a betegség, de ha mégis, akkor minél hamarabb felfedezik annál jobb. Mivel én késlekedtem, ki kellett venni az egyik petefészkem nagy részét és a hozzá tartozó petevezetéket.Volt műtét előtt átjárhatósági vizsgálatom, mindkét petevezeték teljesen átjárható volt. Ott a röntgen vizsgálat sem mutatott ki rendellenességet. A műtétkor meg látták, hogy el van fertőződve a jobb oldal. :( Most várok a lombikra, talán lesz babám....
2014. júl. 31. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!