Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Állandóan 39-40 napra jön...

Állandóan 39-40 napra jön meg! Melyik hormonnal szokott ilyenkor gond lenni? Van tapasztalat?

Figyelt kérdés
4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését azóta ilyen hülye a ciklusom. Nem tudom menjek-e orvoshoz vagy várjak.
2014. júl. 12. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:

szia. nekem ugyanez volt, egy szeptemberi napon hagytam abba a gyógyszert 5 év után, mert elmaradt tőle a menstruációm. miután abba hagytam, kb. 3 hónapig normálisan megjött. utána elkezdett ritkulni a ciklusom, néha 35, néha 50-55 napra jött meg, de átlagosan 40 napra. Mivel babát terveztünk, elkezdtem hőmérőzni, hogy legalább azt tudjam, mikor van peteérés vagy van e egyáltalán(ciklus.hu - itt leírja hogy kell). Így két hónap alatt sikerült teherbe esnem.

egyébként nem akarok hülyeséget mondani, de tudtommal a progeszteron hiány. de ez csak tipp.

2014. júl. 12. 17:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! Szinte minden nap szeretkezünk, úgyhogy a peteérést nem nagyon tudjuk lekésni. Feltéve ha van.....
2014. júl. 12. 17:38
 3/5 Manka68 ***** válasza:
59%

Szia!

Valószínűleg nincs peteérésed. :-(

Van akinek a fogigátló abbahagyása után felborul a hormonháztartása (a kezdeti turbó üzemmód után, vagy anélkül). Előfordulhat, hogy idővel rendbe jön magától, de sokaknak nem. Nem csak egy hormonra kell koncentrálni, hanem az összesre, mert mindegyik befolyásolja a többit.

Ha szeretnéd mielőbb rendbe tenni magad, endokrinológust keress fel, ő a hormondoki. Nődokik sajnos sokszor félrekezelik a hormonproblémákat, vagy nem is kezelik.

2014. júl. 13. 06:31
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

attól hogy hosszabbak a ciklusai, valószínűleg van peteérése, nem jelenti azt hogy nincs.

azért kellene hőmérőzni, hogy tudd hogy mikor van. egyébként nem szabad naponta szeretkezni azt mondják az rontja a spermák minőségét és mennyiségét :) próbáld ki ezt a hőmérőzést, nekem bevált :)

2014. júl. 13. 07:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Doki lesz ebből szerintem. Ma vagyok a 40 napon, lehet azért reggel ellövök egy tesztet, hátha .... :-)

Amúgy Én azt hallottam, hogy nem gond a mindennapos szeretkezés, mert elég egy sperma a megtermékenyítéshez és hogy ritkán múlik ezen a dolog ha egyébbként minden ok. Szerintem más gond van itt. Utána kell menni.

2014. júl. 13. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!