Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet hogy pszichésen saját...

Lehet hogy pszichésen saját magam gátolom hogy teherbeessek?

Figyelt kérdés

Jó pár hónapja próbálkozunk, de nem akar összejönnia baba. Voltunk kvizsgáláson, a doki azt mondta próbálkozzunk még természetes úton, mert semmi bajunk és mégsem jön össze.

Nagyon szeretnénk a babát, de ma elgondolkodtam hogy lehet az én fejemben van valami baj. Ha néha olvasok a terhességről, a babázásról akkor megijedek hogy jesszus ez nekem majd hogy fog menni... most is olvastam a szoptatásról és arra gondoltam hogy fogom én ezt megcsinálni, honnan fogom tudni mit hogyan kell majd, mi van ha nem fog menni, ha nem fogom tudni normálisan ellátni a gyereket... stb. Tudom hogy hülye vagyok, nyugodtan lelehet húzni, hisz még terhes se vagyok de már ilyeneken aggódok de ez ritkán van, viszont ma arra gondoltam mi van haa tudatalatt annyira félek a terhességtől meg a gyerekneveléstől, hogy emiatt nem jön össze. Lehetséges ez? Tudom hogy senki nem születik tökéletes anyának és tudom hogy csak megoldom majd a dolgokat, szóval nem is értem én ezt az egész félelmet, miközben mindent megadnék azért hogy végre terhes legyek :/

2014. jún. 27. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Mi is probalkoztunk a ferjemmel honapokig mire megfogant a kisbabank!

Nem jutottunk el a kivizsgalasig, de a nodokim azt mondta, h egy evet minimum kell ra "szanni", mert azert nem megy az olyan gyorsan.

Persze ez engem nem nyugtatott meg, es vefig full gorcsosen akartam mar egy pozitiv tesztet.

Vegul sierult, most itt szuszog mellettem a kislanyom:)

Ugyhogy nyugi! Ha a doki azt mondta, h egeszsegesek vagytok, akkor nemsokara harman lesztek szerintem:)

(Amugy anno en is tettem fel itt kerdest ezzel kapcsolatban, mert total aggodtam, uh remelem, h pozitivan hat rad ez a valasz)

2014. jún. 27. 21:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, megnyugtat, tudom hogy várni kell, csak olyan nehéz :)) Lassan telnek a hetek, de hiszem hogy lesz babánk csak ez a várakozás...

Nektek sok boldogságot és bocsi, a hasznos válasz gombra akartam nyomni csak a hülye mobilon félrenyomtam, de nagyon köszi a választ, megnyugtatott :)

2014. jún. 27. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos előfordulhat. Volt egy ismerősöm, aki már nagyon szeretett volna kisbabát, de félt a vizsgálatoktól. Nem jött össze a baba, és már nem is volt annyira fiatal, elment egy szexuálpszichológushoz. Kiderült, hogy nagyobb baj volt az, hogy úgy érezte, nélküle nem működne a családi vállalkozás. És ez nem is volt annyira tudatos nála, mégis teljesen meggátolta az eseményeket. Azóta szerencsére ő is anyuka, de hosszú évek teltek el emiatt. A másik, amit majd utólag fogsz talán érezni, hogy sosincs olyan, hogy túl későn jön a baba. Akkor jön, amikor itt az ideje, és ő ezt pontosan tudja. :)
2014. jún. 27. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem akkor jöttek a "jaj, hogy fogom ezt csinálni" gondolatok, amikor megtudtam, hogy babát várok. Féltem a szoptatástól, attól, hogy jó anya leszek-e. Valaki mondott olyat, hogy ha ilyenen aggódom, hogy pl. jó anya leszek-e, akkor az jó jel arra, hogy törekszel rá, vagyis az akarsz lenni, biztos tenni is fogsz azért, hogy jó anya legyél. Ez segített, hogy elengedjem ezt az aggódást. Azóta van gyermekem, és tényleg törekszem:) Persze én is bénáztam a szoptatásnál, és emiatt a következő babánál is aggódni fogok, hogy fog sikerülni.

Azt nem tudom, pszichésen gátolhatod-e a teherbeesést, de próbáld elhessegetni az efféle aggódást, és gondolj arra, hogy a terhességed lehet nyugodt, boldog és problémamentes. Olvass el a témában sokfélét, hallgasd meg mások tapasztalatait, lesz nagyon sok hasznos dolog, ami segíthet majd, de a sok információ után rövid időn belül már ösztönösen fogsz működni, nem lesz gond.

2014. jún. 27. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Az a baj hogy enyhén vérzékeny is vagyok, ami tudom hogy terhességkor meg is szűnhet mert kiegyenlítődik, meg különben is szüléskor odafigyelnek rá de akkor is félek attól is hogy ottmaradok a szülőasztalon (gyerekkoromban kivették a mandulám és majdnem elvéreztem mert nem úgy alvad a vérem ahogy kellene de igaz akkor még nem tudták hogy ez a bajom) és a párom nevelheti egyedül a gyereket. Lehet ez mind összeadódik és emiatt tudat alatt elutasítom a gyereket de remélem nem így van :/ Köszi mégegyszer mindenkinek, meglatjuk mi lesz majd :)

2014. jún. 28. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!