Mi lehet a késői peteleválás okai? Volt már valakinek ilyen és ezért késett a havija? Mik a tapasztalatok?
első hosszú, hanem a 3.fázis rövid (12 nap alatti). Akkor gond van a progeszteron szinttel.
Erre gondoltam
Peteleválás??? Miről beszélsz? Ilyen nincs.
Nem ovulációt akartál mondani? Késői ovu esetén nyilván később is jön meg, hisz attól még a luteális fázis ugyanannyi.
Az 1-es arról beszél, hogy ha a késői ovu esetén mégse jönne meg később, hanem közel ugyanakkor, mint amikor egyébként is várod, akkor az azt jelenti, hogy túl rövid a luteális fázisod (nem pedig 13-15 nap, mint kéne neki), és ez progeszteronelégtelenségre utal. Ez pedig azért baj, mert a prog. szükséges, hogy az esetleges terhesség fenmmaradjon.
Köszönöm vàlaszod.Ha hiszed, ha nem de ezt egy holland doki mondta nekem mikor negativ lett a vèrvètel eredmenye.Kerdeztem hogy mi lehet az oka hogy 1 het kesesses jott meg es erre ezt a valaszt kaptam.
nemigazan ertettem ezert batorkodtam toletek megkerdezni.
szeretnenk babat es nem tudom mit csinaljak, mi a baj h 2 eve nem sikerul teherbe esnem.(2 lombikos babam is elment)
Itt nem mondanak semmit (hollandiaban) csak annyit h egeszsegesek vagyunk es biztos h a korom miatt (39) :(
"Ha hiszed, ha nem de ezt egy holland doki mondta nekem "
Én elhiszem, hogy ilyen szóösszetétellel mondják az ovut hollandul, de magyarra ne így fordítsd, mert nincs értelme!
Vagy a méhnyálkahártya leválására gondolhatott még.
Ami magyarul a menstruáció.
Ki, de nem a sima.
A ciklus alatt többszöri vérvétellel szokták nézni.
1. vagyok. És ez alatt arra gondoltam, hogy a ciklusnak 3 fázisa van:
-Follikuláris szakasz: Kb. 14 napig tart, a menstruációd első napjával kezdődik, és a tüszőérés végéig tart.
-Ovuláció
-Luteális fázis: peteéréstől a mensiig tart (12-16 nap a normális). És ha ez neked 12 nap alatti, tehát a peteéréstől, ha 12 nap nem telt még el és megjön, lehet probléma van a progeszteron szintteddel.
(Tüszőrepedés után, mikor a pete kiszabadul, a tüsző sárgatestté alakul és ez termeli a progeszteront, a sárgatestnek meg 12-16 nap kell normál esetben, hogy elsorvadjon és leváljon ennek hatására a méhnyálkahártya (menstruáció)). Tehát ennyi nap a normális.
Remélem érthetően írtam le.
Az első fázisra meg azért írtam, hogy nem baj, hogy hosszabb, mert az nálam sem 14 nap kb, hanem sokszor hosszabb, ahogy írtam, volt 22 nap is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!