Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babaprojekt kételyek?

Babaprojekt kételyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Férjemmel szeretnék belevágni a baba projektbe. Néha kételyeim támadnak, akarok e még, vagy várni kéne? Amikor meglátom a barátnőm babáját, elolvadok, és akarom, de ha belegondolok utána, mikor itthon ülök, hogy sajátom legyen, akkor nem akarom. Néha akarom, néha nem. Ez normális?
2014. máj. 28. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Mikor mi belevágtunk nem voltak kételyeim.
2014. máj. 28. 22:58
 2/8 anonim ***** válasza:
43%

Előre megmondom,hogyha most vállaltok,abból semmi jó nem jön ki.

Ugyanis amíg kételyei vannak(főleg egy nőnek),addig semmit sem szabad vállalnia.Főleg nem egy életért való felelősséget!Ugyanis te sem egy játékbabát szülnél,akit bármikor kikapcsolhatsz,félredobhatsz,hanem egy IGAZI,kicsi emberi lényt!Egy élő babát!

Őt gondozni,szeretni,tisztelni,becsülni,ápolni kell!Ez felelősséggel jár.Akinek kételyei vannak,az nem lesz jó szülő,ezt garantálni tudom.Lehet,hogy szülés utáni depresszióba esel,és akkor ugyan mit kezdessz a gyerekeddel?

Ne azért szülj,hogy aztán te is elmondhasd magadról,hogy "hééé,gyerekem van,ezt nézzétek!"!

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AKKOR SZÜLJ,HA KÉSZEN ÁLLSZ RÁ!Máskülönben problémák lesznek.Tehernek fogod érezni a gyereket.

1-2 évet tudsz halasztani még,nem?

2014. máj. 28. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:
31%
Aki a "babaprojekt " szót használja, az több mint gyanús.
2014. máj. 28. 23:09
 4/8 anonim ***** válasza:

a kételyek gyengíteni fogják az erőt amikor erősnek kell majd lenni.

kételyek mellett én nem vállaltam soha babát.

2014. máj. 28. 23:35
 5/8 anonim ***** válasza:

*szóval amikor minden idegszálad kivan, vagy reménytelenség környékez sokszor az fog erőt adni, hogy de mennyire akartad, mennyire vártad már.

(csak gondoltam jobban kifejtem előző válaszom)

2014. máj. 28. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, normális!

Van aki kimondja, hogy kételyei vannak, és van,aki nem mondja ki!

Ezt a kifejezést pedig, hogy "babaprojekt" szerintem felejtsd el. Arra utal, hogy előre megtervezed és kiszámítod minden egyes lépését, egy olyan dolognak, amibe sajnos sok-sok véletlen is közbejátszhat, amiket nem tudsz előre megtervezni!

Tedd mérlegre ezeket! Hiszen a gyermekvállalással nem fog mindig minden úgy alakulni, ahogyan eltervezted! És ezeket a nem tervszerű véletleneket kell jól kezelni ahhoz, hogy talpon maradjatok, mint pár és mint család!

Ha bizonytalan vagy (akármi miatt is legyen a bizonytalanság), akkor elsőként a férjeddel beszéld meg, hiszen vele közösen fogjátok ezt végigcsinálni!

És még egyszer mondom, ez teljesen normális, hogy bizonytalan az ember nagy változások előtt!

2014. máj. 29. 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is adj még időt magadnak,valószínûleg még nem vagy teljesen kész rá. De ne ijedj meg attól,amit érzel, teljesen normális,hogy kételyeid vannak, sőt kifejezetten jó, hiszen ez azt jelenti,nagyon is tisztában vagy a gyermekvállalás felelősségével és nem hasra ütésre vágsz bele, mint sokan, mert mondjuk itt az ideje vagy elvárják tőlük.... az, hogy ennyit gondolkozol ezen, már az első lépcsőfok szülővé éréshez! Mindenki más, nekem már nem voltak kétségeim mire belevágtunk, de lehe, Neked soha nem fog elmúlni az összes kételyed, mégis kész leszel rá, figyeld, merre billen a mérleg nyelve a szeretnél-nem szeretnél skálán. Bár a családtervezés híve vagyok,de rengeteg példa van ara, hogy valaki úgyis nagyon jó szülő lesz, hogy "becsúszott" a baba és még nem tervezte. Tényleg úgy van, hogy abban a pillanatban,mikor megszületik a gyermeked minden felülíródik, átértékelődik és onnantól az ő boldogsága lesz számodra a legfontosabb. Előre mondom, hogy az is természetes lesz, ha terhesen is lesznek olyan időszakaid, mikor kételyeid támadnak,ettől még nem leszel rossz anya! Ha most még bizonytalan vagy magadban a témát illetően az a legjobb, ha valóban leülsz a férjeddel őszintén beszélgetni és együtt megvitatjátok a továbbiakat! Gondold előtte át, hogy miért van kétséged afelől, hogy gyermeket szeretnél ,mi a gátló tényező, ok, lehet, hogy bagatell dologról van szó és egy beszélgetés segít átlendülni ,eloszlatni a kételyeidet! Sok sikert :)
2014. máj. 29. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:

A ketely nem baj, en sem voltam biztos az elsoben, mert nem tudtam milyen lesz. Es jo lett, pedig nem is igazan akartam, sot meg terhesen is csak furcsa volt az egesz helyzet. Nem tudtam, hogy csoda tortenik velem. Pedig mar 31 eves voltam. Most mar a 4et varom, pedig sosem voltam igazi anyatipus.

Szerintem ne gondolkozz, a gondolkodas a tett halala.

2014. máj. 29. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!