Gravida és elevit tartalmaz elég folsavat vagy kell még szednem pluszban?
Nekem az orvosom csak a Gravidát ajánlotta. Azt mondta, hogy folsavat ráérek akkor szedni, ha már megvan a bébi.
Egy doboz Gravida után viszont Elevitet kezdtem szedni, mert az előzőtől fájt a gyomrom, gondoltam kipróbálok másikat, hátha azzzal nem lesz ilyen gondom és bejött.
Egyébként minden orvos mást javasol. Persze az is fontos, hogy milyen a fizikumod, vérvizsgálat indokolja-e, hogy folsavat is szedj, stb.
Folsavat tehesség előtt kell szedni és az első 3 hónapban.Az Elevit eleget tartalmaz.Én végig szedtem a vitaminokat,mivel lehet,hogy a 3.hónap után nem kell a folsav a babának,de a többi vitaminra még szüksége lehet és ártani nem árt.
Nagyon helyesen teszed ha terhesség előtt gondoltál rá.
Szia!
Én úgy olastam,hogy 4 mg folsavra van szükség a terhesség előtt már 3 hónappal, így 70%-kal csökken a nyitott hátgerinc lehetősége.
Az elevitben 0.8 mg van azt hiszem. Én egy 3 mg-os tablettát szedtem, gondoltam az étkezéssel is viszek be valamennyit.
Az elevit jó biztos, csak nekem az orvosom azt mondta, hogy ha mindennap szedem, akkor én is szép nagy leszek, és a baba is.
Folsavat mindenképp szedjél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!