sosem votl rendszeres menstruációm, persze ezt tini korban arra fogták hoyg tini vagyok. Viszont arra nagyon emlékszem hiogy ahsi uh-nál midnig mondta a doktornö hogy mennyi tüszö érik, persze mai eszemmel már tudom hoyg azok már policiszták voltak. Szeritnem akkoriban még a doktornö sme tudta mi ez. 18 évesen kezdtem el gyóygszert szedni attól ugye beállt. 8 év után abbahygatam. 9 hónapig meg sem jött. 4 hónap után elmentem nögyógyászhoz ö mondta hogy milyen a petefészkem. Nekems emmi más tünetem nincs a meddöségi problémán kivül az egész PCOS-re. 5 éve nem siekrül teherbe esni pedig már van rendszeres ciklusom, igaz néha még picit hosszabb mint kéne 30-40 között. peteérés hol van hol nincs, tüszöreedés szintén. Valami van de nem az igazi hö alapján. Épp ezért mert nem vagyok tipikus PCOS-es igy 2 évig azt mondták nem lehet az a bajom mert nem vagyok elhizva nem hullik a hajam, nem vagyok szörös stb....
2014. ápr. 29. 16:44
2/10 anonim válasza:
Babat szerettunk volna,akkor derult ki a vizsgalatok alatt. szinte minden tunetem megvan :(
2014. ápr. 29. 16:45
3/10 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok szőrös és a menstruációm normális.
Mindig molett voltam, egész kicsi korom óta, szóval ez nem ennek hatására alakult ki, vagy valami, születésem óta duci vagyok egy kicsit. Rengeteg hajam van.
Most már 4. napja pozitív ovutesztjeim vannak és azt olvastam, hogy az lehet az egyik jel. :(
2014. ápr. 29. 16:59
4/10 anonim válasza:
Túl rövid ciklus, 15 naponta rendesen menstruáltam. Nem volt peteérés, elkezdtem hasra hízni, legalább 20 kg-t felszedtem úgy hogy alig ettem. Elkezdtem olyan helyen szőrösödni ahol nőnek nem kellene, has, combok, mell. Uh-on kiderült apró cisztákkal vagyok tele. Csináltak terhelt cukrot, inzulint, magas lett, megkezdtük a Merckformint diétát, mozgást letornáztam 20 kg-t és 6 év után 4 év merckformin kezelés 2 vetéléssel most újra babát várunk és 19 hetes múltam :)
2014. ápr. 29. 17:01
5/10 anonim válasza:
Ja és nekem is állandóan pozitív volt az ovuteszt, sajna a vérvételből kiderült hogy az LH és FSH arányom kétszerese a másiknak. És a hajam is hullott.
Azért még nem jelenti hogy Pcos vagy, de nem kizárt. Nézess hormonsort 3. és 21. napi vérvételt, és terhelt cukor inzulint.
2014. ápr. 29. 17:04
6/10 A kérdező kommentje:
Hormonsort hogy nézik? Vérvételből?
2014. ápr. 29. 17:07
7/10 anonim válasza:
Évek óta nem sikerült teherbe esnem. Végül kivizsgáltak, abból mar en is lattam, hogy baj van (szörnyű volt a terhelt inzulinom), de az akkori doki szerint minden normális volt. Mire jo dokit találtam, nekem mar a cukrom is rossz lett.
Ezen kívül semmi tünetem nem volt sajnos. Akkor talan előbb kiderül
2014. ápr. 29. 22:14
8/10 anonim válasza:
Igen, vérvételből nézik a hormonsort.
2014. ápr. 30. 13:16
9/10 anonim válasza:
Lehet, hogy nem pcos, csak ir. Nekem sincsenek tuneteim, menstruaciom rendben, megis ir-em van.
2014. ápr. 30. 16:22
10/10 anonim válasza:
Nekem 8 hónapja nem volt már menstruációm, amikor váltottam nőgyógyászt, ő mondta, hogy az uh-n látszik a sok kis ciszta. Mindez azután, hogy a 4 évig szedett fogamzásgátlót abbahagytam. De ez olyan, amit 3 hónap alatt akár rendbe is lehet hozni, persze életmódváltás kell hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!