Közvetlenül menses előtt és mondjuk alatt hogy lehet teherbe esni?! Konkrétan hogyan zajlik le egy ilyen eset?!
Nyilván tudom, hogy kevesebb az esély, de olykor megtörténik. Igazából a biológiai rész vagyis a konkrét "kivitelezés" érdekelne konkrétan, hogy ha egy spontán peteérés történik mondjuk akkor, (mert gondolom ez a jellemzőbb) és megtermékenyül, viszont közben elkezd leválni a méh falról a nyálkahártya, akkor hová ágyazódik be, és mikor vagy egyáltalán mi lesz vele addig, vagy nem is értem :)
Értitek mire gondolok?! :)
Igen, én is ezen akadtam fenn kicsit, hogy sokszor még optimális körülmények között sem esik valaki teherbe, néha meg ilyenekből is baba van :)
Köszönöm a válaszokat! Ment a pacsi! :)
Az is segít, hogy a hímivarsejtek odabent extrém esetben akár 5 napig is megvannak, tehát az ovuláció később is jöhet, így sokkal több ideje van a szervezetnek, hogy a méhnyálkahártyát ismét "meghízlalja" a beágyazódáshoz.
Rövid ciklusnál egyébként eleve a menstruáció utolsó napjaira esik az ovuláció, így spontánra sincs szükség.
2-es,
nem mindenkinek Niagara azért. ;) És még akkor sem állandóan folyik.
Èn 26napos ciklusok mellett az 5.-8.nap között lettem terhes.
3nap erosebb verzes utan 2-3nap gyenge verzesem szokott lenni.
Nem is gondoltam,hogy az utolso napokban vagy közvetlen utana esélyes lehet a baba!Pedig igen.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok! És nagyon örülök a happy-end történeteknek, jó olvasni. :)
Igazából úgy jött a kérdés, hogy eddig óvszerre védekeztünk, mióta 2 éve megszületett a lányunk. De már annyira untuk, hogy rákaptunk pár hete a megszakításos verzióra. És hát tegnap hevesebbek voltunk a kelleténél, így nem sikerült :) És hát pont készülődött megjönni, ma meg is jött, és a férjem kérdezte, hogy ilyenkor mi van. :) És ugye azt mondtam neki, hogy így is összejöhet, és gondolkodóba is ejtett, hogy mégis hogyan. Ráadásul nekem tényleg rövidek a ciklusaim és a mensim is max 4 napos szokott lenni :)
Igazából tervezzük a kistesót, csak épp most mentem vissza dolgozni, és még az anyagiak miatt szeretnék dolgozni mondjuk 1 évet, de nyilván ha összejön , akkor örülünk annak is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!