Van baj vagy nincs?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy, fogamzásgátlót szedek. Tegnap voltunk együtt a párommal. Tegnap óta megy a hasam. Mostanában van peteérésem is..Most akarok majd dokihoz menni kiegészítő tabiért.. Van e esélyem a teherbe esésre?

2014. ápr. 8. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Az esély az megvan rá.
2014. ápr. 8. 10:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Mi a teendő hasmenés esetén?

A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkező hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidőt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha pang a gyomor bennék, tehát valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt.

2014. ápr. 8. 10:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Peteérésed nincsen, ha gyógyszert szedsz, ha most ez nem is szívódott fel, utána kell vigyázni.
2014. ápr. 8. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Hogyhogy mostanában van peteérésed is? Ha fogamzásgátlót szedsz akkor NINCS peteérésed!
2014. ápr. 8. 10:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudtam hogy nincs ilyenkor peteérés persze most mondhatjátok hogy a hülye tudatlan... :D Nekem ez az első levél amit életembe beszedek.. Nem tudtam eddig hogyan működik. Félek hogy terhes leszek..nagyon is pontosan azért mert most használok elsőnek ilyen fogamzásgátlási módszert..
2014. ápr. 8. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyenkor lehetsz terhes, igen. Mikor kezdődött a hasmenés, tabletta bevétele előtt vagy után? Ha utána, akkor van rá esély, hogy nem szívódott fel rendesen és csökken a fogamzásgátló hatás. Nem túl nagy azért a kockázta, de aggódj feleslegesen, azért nem olyan könnyű teherbeesni, de a hasmenéssel vigyázni kell. Ilyenkor egy darabig védekezzetek máshogy is, óvszerrel pl. amíg újra ki nem fejti a hatását a bogyó. Nekem ezt ajánlott az orvosom anno.
2014. ápr. 8. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:
ne aggódj feleslegesen, ezt akartam írni...
2014. ápr. 8. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezért kell utánanézni, és utánaolvasni a dolgoknak, mi hogyan működik, legalábbis én mindennek utánaolvasok,vagy legalább az orvost megkérdezem, mielőtt elkezdek szedni valamit!
2014. ápr. 8. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!