Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A Duphaston miatt késhet...

A Duphaston miatt késhet amensi? Ha abbahagyon a szedését (letelik a 10 napos kúra), akkor meg fog jönni akkor is esetleg baba van?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy terhes vagyok-e?Csináltam teszteket,de én nem tudok rajtuk eligazodni.

Halványak,meg semmilyenek.

Már egy másik kérdésemnél raktam fel képeket róluk.

De a kérdésem a lényeg:Késhet a duphitól?Megjön ha abbahagyom ha terhes vagyok?

2009. dec. 18. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia Kismami!!!Nyugodj meg,a legjobb tudomásom szerint a duphastontól nem késhet,pozitív tesztet meg pláne nem okoz:-D Próbálj nem stresszelni,mert árthatsz magatoknak.A Gyógyszert meg ne hagydd abba,mert ez egy sárgatestpótló tabletta,és a babának míg a placenta nem alakul ki szüksége van rá!Boldog babavárást neked!Puszi: E.
2009. dec. 18. 15:48
 2/4 A kérdező kommentje:

De ez biztos???

Kérlek neharizz,de ha már idáig eljutottunk,kezdjük felfogni,örülni,és nem elveszíteni.

Nem stresszelek,de érdeklődöm,és aki tud--mint ahogyan Te is--azoknak megköszönöm a segítségüket!

Sajnos a bogyó tájékoztatóján nincs rajta,hogy késést okozhat,de valahol itt a gyakorin olvastam,hogy van olyan vagy volt,akinek késett tőle.Én meg nem hszek még mindíg a teszteknek.Alig várom,hogy a doki mondjon valamit!Akkor fogok megnyugodni igazán,ha lát a doki valamit uh-n,és szedeti továbbra is velem a bogyót.

Vagy rosszul értelmezem a helyzetemet?

Lehet,hogy van olyan ,aki nem is volt babás,szedte ezt a bogyót és késést okozott neki.Én nem szeetenék így járni,mert a ciklusaim rendben voltak,minden hónapban volt pém is(tudomásommal).

2009. dec. 18. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A Duphston sárgatest hormon pótlást szolgál.

A kiszabadul pete helyén, a tüszőből alakul ki a sárgatest maga, ez segít táplálni a babát, ha valakinek nem megfelelően termelődik ez a hormona. Segít a babánank beágyazódni a méh nyálkahártyájába.

Ha nem jön létre terhesség, akkor a sárgatest elsorvad, és leválik a nyálkahártya, hiszen lényegében ez a hormon felelős a vérzésért.

Tehát, ha nincs terhesség, akkor nincs hormon termelődés, megjön a havi vérzés.

A gyógyszer folyamatosan fent tartja a sárgatest hormon termelést, ezért nem is fog megjönni, amíg szeded.

(Hozzáteszem, nekem volt már 3 vetélésem, és egy vagon gyógyszer mellett is megjött. Ha beteg a baba, akkor ez a gyógyszer hatástalan.)

A tanácsom az, hogy ha már halvány teszted volt, akkor inkább told ki a ciklusod, ne hagyd abba a gyógyszert, mert ha tényleg baba van, akkor kell neki a "táplálék".

A legjobb az lenne, ha orvossal beszélnél, csinálnátok egy vérvételt, és akkor minden kiderül.

Majd írd meg, hogy mi lett a végkifejlet!

2009. dec. 18. 17:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!Talán kezdem kapisgálni...

Holnap elmegyek nőgyógyászati ügyeletre.Ott majd gondolom elvégzik a vizsgálatokat,és kiderül minden.

Gondolom,ha már késik 16-a óta,akkor már tudniuk kell ,hogy mi áll a dolgok hátterében.Ugye?

2009. dec. 18. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!