Mennyi idő után vannak tünetek? Mikor érdemes tesztelni?
Figyelt kérdés
A párommal óvszerrel védekezünk és minden aktus után ellenőrzi, hogy biztosan a helyükön maradtak-e a kisfickók. :) Múlt hét szombaton olyan volt, mintha valahogyan kívülre is jutott volna (lyukas volt, vagy nem tudom), de nem lehetett egyértelműen eldönteni. Most egy kicsit izgulunk, hogy biztosan nem lett-e baj. Ma volt egy nagyon kevés barnás folyásom, de 18-án jött meg utoljára, úgyhogy ez még nem lehet a menstruációm. Viszont úgy tudom, hogy ennyi idő után még nem szokott tünete lenni a terhességnek. 2 hét után már tesztelhetek? Van értelme? Vagy várjam meg azt, amikor meg kellene jönnie? Eléggé aggódom, szeretném minél előbb megtudni, hogy mi a helyzet. :(2014. márc. 30. 19:42
1/2 anonim válasza:
2 hétnél korábban nincs értelme tesztelni (5-8 napig vándorol a megtermékenyített petesejt a méhedig, utána 5-8 napig ágyazódik be és ez utána van csak HCG hormon amit a teszt is kimutat). Legtermékenyebb a ciklus 14-6 napján vagy ekkor van ovulációd előtte és utána kicsi az esély a teherbeesésre. (de ekkor is terhes lehetsz csak kicsi az esély) Várd meg amíg a mensid kimarad, de 2 hetet mindenképpen várj az aktus utántól. Tünetek vagy vannak vagy nincsenek, ha vannak akkor is inkább csak a 6. héttől (ez a kimaradt mensi után 2 héttel van)
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy a menstruáció utáni napon azért kisebb az esélye a teherbeesésnek, de nem lehetetlen és az pont elég, hogy aggódjak. :) De ahogy gondoltam, akkor nincs más választásom most, mint várni. Köszönöm a választ!
2014. márc. 30. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!