Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan állíthatnám le a férjem?

Hogyan állíthatnám le a férjem?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiunk, de én nem szeretnék több gyereket. A múlt hónapban késett, puffadtam, fájt a derekam, ezért arra gondoltunk, hogy baba lehet a dologban ( nem tervezetten), holott tényleg odafigyelünk a védekezésre, de mint tudjuk semmi sem 100%. Természetesen nem vetettem volna el, hisz oka van, hogy ő lett volna. Megjött. A férjem elkeseredett, mert ő nagyon beleélte magát hiába mondtam, hogy semmi sem biztos.

Most pedig kistesót szeretne, azóta ez feszültséget szül közöttünk, mert én továbbra sem.

Hogyan lehetne elsimítani ezt a dolgot? Azt nem merem ígérni, hogy majd lesz baba, mert nem biztos, hogy később szeretnék...

2014. márc. 18. 04:57
 1/6 anonim válasza:
Hát lehet nem vmi jó ötlet tőlem, ebbe sajnos nincs tapasztalatom csak ahogy olvastalak az tört fel bennem, h egyenlőre szerintem inkább sehogy...kerüld vhogy, h ne ess teherbe a tudta nélkül, de ne hazudj neki, csak várj, hátha idővel lehiggad, vagy épp egyszer még is csak akarsz te is. Esetleg mondhatod neki, h nem érzed még itt az idejét, és ő is most csak felkavarod ami miatt ami volt.
2014. márc. 18. 05:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mond meg neki, hogy nem szeretnél mégegyet, ennyi.

Persze továbbra is nyaggatni fog vele, hiszen ő szeretne és nem hiszem hogy olyan hamar el fog illanni ez a gyerek utáni vágy. Valamelyikőtöknek engednie kell, vagy legyen vagy ne :)

Ha van konkrét oka akkor azt mond neki. Nem tudom miért nem szeretnél de, pl szülési komplikáció vagy akármi, szóval akkor arról beszélj neki. Nyilván valamit kell mondani miért nem szeretnél, úgy jobban megértene.

Nem tudom mennyi idős vagy, de ha fiatal akkor még azért meggondolhatod magad, ha meg már a gyerekvállalási korból kilépsz nemsokára akkor meg az is oka lehet stb.

2014. márc. 18. 07:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem az elso szules volt borzalmas emlek,ha a szulesrol kerdeztek meg honapokkal kesobb is onkentelenul elsirtam magam.A ferjem termeszetesen kb 1 ev mulva elkezdte mondogatni,hogy o szeretne meg egy babat.Annyit mondtam ra,hogy szoljon,ha sikerult elinteznie,hogy o szulje meg,es azonnal belevaghatunk.Erre nem igazan tudott valaszolni.

Egyebkent azota eltelt mar annyi ido,hogy talan sikerult magam tultenni rajta.Legalabbis mar a baba utani vagy elnyomja a szules iranti felelmet:)

Az okot magyarazd el neki,hogy miert nem szeretnel masik babat.Lehet,hogy egyutt sikerul ra megoldast talalni,vagy legalabb megerti a te szemszogedet is.

2014. márc. 18. 08:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet, én amikor csak tehettem, a férjemre bíztam a gyereket, játszon vele, foglalkozzon, vele, vigyázzon, rá, stb., amikor láttam, hogy a nap végén már lóg a nyelve, megkérdeztem tőle, hogy készen áll-e második babára, kitartott amellett, hogy igen de azóta nem mondogatja. Egyébként én elmondtam neki hogy milyen egészségügyi okok miatt nem szeretnék egyenlőre másodikat, és megértette, de szerintem fontos, milyen körülmények között beszélitek ezt meg, ne egy vita közepén vagy végén vágd a fejéhez mert akkor biztos nem lesz valami megértő, kell hozzá egy kis hangulat, de szerintem legyél vele őszinte, ez így helyes.
2014. márc. 18. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Átélem a helyzeted.. nekünk is van egy másfél éves kifiunk, és én mindig is tudtam, hogy egyet akarok, többet semmiképp. Nem csak a rosszabb anyagi helyzetünk miatt, hanem nekem ez ilyen pszichés dolog, soha nem akartam 2 gyereket és ez azóta se változott. A férjem pedig mindig is mondta, hogy kettőt akar, és mai napig is felhozza. Gőzöm sincs, mit csináljak.. Most kezdek fogamzásgátlót szedni, ő is tudja, úgy van vele, majd pár év múlva. Addigra már 30 felett leszek, 5-6 éves gyerekkel, eszem ágában sem lesz mégegy babát szülni. Remélem kitaláljuk majd, mi lesz a megoldás, de ezt egyelőre én sem látom..
2014. márc. 18. 11:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is világ életembe egyetlen kisfiút akartam. És a legboldogabb voltam mikor megszületett a kis vörös Hercegem! Tavaj nyáron egy nem tervezett terhességet 8hetesen elveszítettünk. Már abban a státuszban voltam, hogy kezdem elfogadni és örülni neki. Ez a veszteség döbbentett rá hogy mekkora kincs egy gyerek! Lehetsz gazdag vagy szegény nem számít, mert boldogságot csak ők adnak és feltétlen szeretetet!

Egy 10hetes kismama

2014. márc. 18. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!