Ha gyógyszer mellett esek teherbe, mondjuk a 2. gyógyszer szedési héten, annak van valami tünete?
En tavaly hagytam abba 6ev utan (augusztus elejen) a fogamzasgatlo szedeset. A sztori: majusban meg volt rendes megvonasos verzse, junius: 2nap barnazas, juliusi szunetben mar nem jott meg! Hozzateszem, mar minimum 2honapja gorcsolgettem ciklus kozben is olyan "mindjart megjon" erzessel, neha a petefeszkembe is szurkalt,stb. Elmentem dokihoz, aki csinalt UH-ot a biztonsag kedveert, bar idopontkeresnel telefonon keresztul "nyugtatgattak", hogy semmi baj, elofordul ez bogyo mellett, meg lehet stressz miatt is.
UH-os kepernyo lattan a doki majd' leesett a szekrol kerdezven "Biztos hogy maga nem terhes??" Mondtam biztos, hisz nem volt se hasmenes, se hanyas, se betegseg, nem hagytam ki egy szemet sem, idoben bevettem mindig es gyogyteat, antibiotikumot semmi gyogyszert, meg egy fajdalomcsillapitot se szedtem honapok ota. Errefel ezt mondta: "Az nem szamit!!!"
Na itt mar eldontottem, hogy mi a manonak szedni, ha rendes szedes mellett is a doki csak pofakat vag be es meg sem lepodik ha valaki terhes....(Mondtam magamban, akkor jo ha abbahagyom, ha baba lesz igy is ,ugy is, akkor mar inkabb bogyo nelkul, hogy tudjam tutira nem artottam neki.)
Lenyeg: 1 het mulva kontroll UH volt, amin kiderult hogy a 22-24mm-es valami nem lott, illetve volt egy felritkulas is a 10mm-es nyalkahartyaban. TEhat nem terhesseg volt, de egy erett tuszo, ami nem repedt meg. Ezen viszont mar o is meglepedott, hogy bogyo mellett ez hogy volt lehetseges. Masnaptol napi 2szem fogigatlot kellett szednem, hogy meghozza a mensit a kov. szunetben, az extra hormon miatt igy megjott es eltunt a ciszta (meg nem repedt tuszo).
Azota se szedek bogyot es nem is fogok. Allitolag ezek a bogyok mar nem artanak a babanak, de nyilvan jobb, ha "tiszta" a szervezet. Egy baratnom 4honapos terhesen tudta meg, hogy terhes, mert egy laza kapcsolatbol megfogant a baba ugy, hogy bogyot szedett es a sajat nogyogyasza mondta neki, hogy a fogigatlo es az antidepresszans (eros gyogyszereket szedett depressziora) NEM utik egymast. PEdig koztudott, hogy igenis utik egymast. Hat meg is lett az eredmenye. Szerencsere a fogigatlo es antidepresszansok ellenere a baba egeszsegesen szuletett. :)
A tunetek pedig szerintem ugyanugy jelentkeznek (egyentol fuggoen), mintha gyogyszer nelkul, ill. mas vedekezes mellett esne teherbe az ember. Van akinel kimarad a mensi, van akinel (,mint a baratnomnel) nem marad ki. Erdemes tesztelni, ha tudod, hogy kimaradt 1-2 szem, vagy volt hanyas, hasmenes es gyanus a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!