Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?
NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával.
El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már előtte nődokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más időpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idősek vagytok?
a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a műtét utáni 1-1,5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor előfordul, hogy nők tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezők is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba.
Az abortusz kis százalékban növeli a meddőség esélyét. Fertőzést követően elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínűsége a jelenlegi kutatások alapján 5%.
Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak.
Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nőgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!